Jeugdbrandweerleiders Veiligheidsregio Gelderland-Zuid krijgen certificaten uitgereikt

Brandweer
Van onze redactie
23 juni 2022

Voorzitter van Jeugdbrandweer Nederland Marcel Jonkman heeft de behaalde certificaten aan de jeugdleiders van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid uitgereikt. 

De Jeugdbrandweerleider begeleidt jeugdbrandweerleden van 12 tot 18 jaar. De jeugdleider geeft op een doelgerichte wijze sturing aan de jeugdleden, inspireert, stimuleert en motiveert de jeugdleden om samen te werken in een jeugdbrandweerteam. Daarnaast zorgt hij voor een fysiek en emotioneel veilig leerklimaat en beschikt over vakinhoudelijke kennis en didactische vaardigheden om oefeningen en instructie aan te bieden aan de jeugdleden. Jeugdcoördinator Jan van Amerongen van de regio Gelderland-Zuid vindt het geweldig dat zoveel jeugdleiders het certificaat hebben behaald. ‘Hierdoor kunnen goede oefeningen en lessen worden verzorgd waardoor de jeugdleden opgeleid worden volgens de brandweerlesstof. Door een goede opleiding bij de jeugdbrandweer is ook doorstroming naar de brandweer mogelijk’. De jeugdbrandweer kan nog nieuwe jeugdleden gebruiken. Neem daarvoor contact op met jan.van.amerongen@vrgz.nl.  

Paulien van Mourik, Jelle Treffers, Rick Bouwman, Martin Teunissen, Martijn Gerritsen, Eward v.d. Born, Barry van Stuivenberg, Arjan Crum, Roderick Gramser, Lorenzo Molnár, Mathijs Pranger, Nick Wijnbelt, Marice van der Spek, Gert Jan Broekhuis, Robin de Haas, Henk van der Meer en Chris Kooiman hebben het certificaat jeugdleider ontvangen. 

Kim van Zee-Marchal heeft het certificaat instructeur behaald om de jeugdleiders te mogen opleiden.  


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties