Oud-assistent-coach van NEC Remko Bicentini haalt hoogste trainersdiploma

Sport
Van onze redactie
21 juni 2022

Afgelopen week heeft Wijchenaar Remko Bicentini (54) de UEFA Pro-opleiding succesvol afgerond en is hiermee officieel geslaagd voor zijn UEFA Pro-licentie. De UEFA Pro-licentie is het hoogst haalbare certificaat voor een trainer. Bicentini completeerde afgelopen seizoen de technische staf van NEC middels een stage. 

Trainers/coaches die in het bezit zijn van een UEFA Pro-licentie hebben de bevoegdheid om als hoofdtrainer zelfstandig aan de slag te gaan van eerste elftallen van betaald voetbalorganisaties, zowel op nationaal- als internationaal niveau.

Remko Bicentini over het halen van zijn UEFA Pro-licentie: "De afgelopen twintig jaar heb ik mezelf vol passie in het trainersvak gestort. Zowel op clubniveau als op internationaal niveau heb ik me weten te ontwikkelen. Wegens mijn functie als bondscoach bij Curaçao was het niet mogelijk om de opleiding in een eerder stadium te volgen. Dat ik nu, na hard werken, de opleiding bij de KNVB heb mogen afronden maakt me dan ook trots. Ik wil graag N.E.C., Rogier Meijer (en de gehele technische en medische staf), Ted van Leeuwen en Wilco van Schaik bedanken voor de mogelijkheid die zij mij hebben gegeven om bij N.E.C. mijn stage af te ronden. Ze hebben mij het afgelopen jaar geweldig ondersteund. Ooit hoop ik hier weer terug te keren, met dit diploma op zak behoord de functie als hoofdtrainer nu ook tot de mogelijkheden. Voor nu kijk ik uit naar het WK eind 2022 waar ik als assistent-trainer van Canada op het hoogste niveau kan verder leren."

Algemeen directeur Wilco van Schaik: "We zijn trots op Remko dat hij zijn UEFA Pro-licentie heeft behaald. Remko is het afgelopen jaar een ware toevoeging geweest aan onze technische staf en we zijn dan ook blij dat hij de opleiding met succes heeft weten af te ronden. Wij wensen hem veel succes in zijn verdere carrière. Remko, proficiat!"

 

Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen