Gezocht: deelnemers voor onderzoek Cortisol voor PTSS

Gezondheid
Van onze redactie
22 juni 2022

Het Donders Instituut in Nijmegen is voor een onderzoek naar PTSS op zoek naar deelnemers voor een vergelijkingsgroep (‘controlegroep’). 

"๐–๐ข๐ฃ ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐ก๐ข๐ž๐ซ๐›๐ข๐ฃ ๐ฌ๐ฉ๐ž๐œ๐ข๐Ÿ๐ข๐ž๐ค ๐จ๐ฉ ๐ณ๐จ๐ž๐ค ๐ง๐š๐š๐ซ ๐ฆ๐ž๐ง๐ฌ๐ž๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฌ๐œ๐ก๐ข๐ฅ๐ฅ๐ž๐ง๐๐ž ๐ฅ๐ž๐ž๐Ÿ๐ญ๐ข๐ฃ๐๐ž๐ง (18-64 jaar) ๐ž๐ง ๐š๐œ๐ก๐ญ๐ž๐ซ๐ ๐ซ๐จ๐ง๐๐ž๐ง, die:

* in hun jeugd geen tot weinig stressvolle of traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt

* geen verleden hebben van psychische aandoeningen

๐ˆ๐ง ๐๐ข๐ญ ๐จ๐ง๐๐ž๐ซ๐ณ๐จ๐ž๐ค๐ฌ๐ฉ๐ซ๐จ๐ฃ๐ž๐œ๐ญ ๐จ๐ง๐๐ž๐ซ๐ณ๐จ๐ž๐ค๐ž๐ง ๐ฐ๐ข๐ฃ ๐จ๐ง๐ญ๐ซ๐ž๐ ๐ž๐ฅ๐ข๐ง๐  ๐ข๐ง ๐ก๐ž๐ญ ๐ฌ๐ญ๐ซ๐ž๐ฌ๐ฌ๐ฌ๐ฒ๐ฌ๐ญ๐ž๐ž๐ฆ als gevolg van ervaringen in de vroege jeugd en de invloed hiervan op leerprocessen, bij mensen met PTSS. Meer informatie over dit patiëntonderzoek vindt u op ๐ฐ๐ฐ๐ฐ.๐œ๐จ๐ซ๐ญ๐ข๐ฌ๐จ๐ฅ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ๐ฉ๐ญ๐ฌ๐ฌ.๐ง๐ฅ. Via metingen bij een vergelijkingsgroep verkrijgen wij ijkpunten die belangrijk zijn voor de interpretatie van onderzoeksgegevens van de patiëntgroep. ๐Ž๐ฉ ๐๐ž๐ณ๐ž ๐ฆ๐š๐ง๐ข๐ž๐ซ ๐ค๐ฎ๐ง๐ญ ๐ฎ ๐›๐ข๐ฃ๐๐ซ๐š๐ ๐ž๐ง ๐š๐š๐ง ๐ฐ๐ž๐ญ๐ž๐ง๐ฌ๐œ๐ก๐š๐ฉ๐ฉ๐ž๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค๐ž ๐ค๐ž๐ง๐ง๐ข๐ฌ ๐จ๐ฏ๐ž๐ซ ๐๐“๐’๐’ ๐ž๐ง ๐ฉ๐ž๐ซ๐ฌ๐จ๐จ๐ง๐ฌ๐ ๐ž๐ซ๐ข๐œ๐ก๐ญ๐ž ๐›๐ž๐ก๐š๐ง๐๐ž๐ฅ๐ข๐ง๐ . 

Als u meedoet aan dit onderzoek dan vragen wij u om driemaal naar het Donders Instituut te komen (in het Radboudumc). Tijdens het eerste bezoek (60 min) doorlopen wij d.m.v. verschillende vragenlijsten een screening om na te gaan of u mee kunt doen aan dit onderzoek. Tijdens het tweede bezoek (75 min) en derde bezoek (3 uur) krijgt u verschillende vragenlijsten, testen wij uw stresssysteem en nemen wij bloed en speeksel bij u af. Daarnaast vragen wij u bij dit onderzoek om mee te werken aan een thuistest voor het stresssysteem. Hierbij neemt u op twee opeenvolgende dagen gedurende de dag speekselmonsters af."

Bij uw deelname ontvangt u een ๐ฏ๐ž๐ซ๐ ๐จ๐ž๐๐ข๐ง๐  ๐ฏ๐š๐ง €๐Ÿ•๐Ÿ’.

Heeft u interesse in deelname, of wilt u vrijblijvend meer informatie?
Neem dan contact op via: ๐œ๐จ๐ฏ๐จ๐ฌ-๐œ๐จ๐ง๐ญ๐ซ๐จ๐ฅ๐ž๐ ๐ซ๐จ๐ž๐ฉ@๐๐จ๐ง๐๐ž๐ซ๐ฌ.๐ซ๐ฎ.๐ง๐ฅ


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties