Gezocht: deelnemers voor onderzoek Cortisol voor PTSS

Gezondheid
Van onze redactie
22 juni 2022

Het Donders Instituut in Nijmegen is voor een onderzoek naar PTSS op zoek naar deelnemers voor een vergelijkingsgroep (‘controlegroep’). 

"𝐖𝐢𝐣 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐡𝐢𝐞𝐫𝐛𝐢𝐣 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐟𝐢𝐞𝐤 𝐨𝐩 𝐳𝐨𝐞𝐤 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐦𝐞𝐧𝐬𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐬𝐜𝐡𝐢𝐥𝐥𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐞𝐟𝐭𝐢𝐣𝐝𝐞𝐧 (18-64 jaar) 𝐞𝐧 𝐚𝐜𝐡𝐭𝐞𝐫𝐠𝐫𝐨𝐧𝐝𝐞𝐧, die:

* in hun jeugd geen tot weinig stressvolle of traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt

* geen verleden hebben van psychische aandoeningen

𝐈𝐧 𝐝𝐢𝐭 𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐳𝐨𝐞𝐤𝐬𝐩𝐫𝐨𝐣𝐞𝐜𝐭 𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐳𝐨𝐞𝐤𝐞𝐧 𝐰𝐢𝐣 𝐨𝐧𝐭𝐫𝐞𝐠𝐞𝐥𝐢𝐧𝐠 𝐢𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐬𝐭𝐫𝐞𝐬𝐬𝐬𝐲𝐬𝐭𝐞𝐞𝐦 als gevolg van ervaringen in de vroege jeugd en de invloed hiervan op leerprocessen, bij mensen met PTSS. Meer informatie over dit patiëntonderzoek vindt u op 𝐰𝐰𝐰.𝐜𝐨𝐫𝐭𝐢𝐬𝐨𝐥𝐯𝐨𝐨𝐫𝐩𝐭𝐬𝐬.𝐧𝐥. Via metingen bij een vergelijkingsgroep verkrijgen wij ijkpunten die belangrijk zijn voor de interpretatie van onderzoeksgegevens van de patiëntgroep. 𝐎𝐩 𝐝𝐞𝐳𝐞 𝐦𝐚𝐧𝐢𝐞𝐫 𝐤𝐮𝐧𝐭 𝐮 𝐛𝐢𝐣𝐝𝐫𝐚𝐠𝐞𝐧 𝐚𝐚𝐧 𝐰𝐞𝐭𝐞𝐧𝐬𝐜𝐡𝐚𝐩𝐩𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤𝐞 𝐤𝐞𝐧𝐧𝐢𝐬 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐏𝐓𝐒𝐒 𝐞𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐨𝐧𝐬𝐠𝐞𝐫𝐢𝐜𝐡𝐭𝐞 𝐛𝐞𝐡𝐚𝐧𝐝𝐞𝐥𝐢𝐧𝐠. 

Als u meedoet aan dit onderzoek dan vragen wij u om driemaal naar het Donders Instituut te komen (in het Radboudumc). Tijdens het eerste bezoek (60 min) doorlopen wij d.m.v. verschillende vragenlijsten een screening om na te gaan of u mee kunt doen aan dit onderzoek. Tijdens het tweede bezoek (75 min) en derde bezoek (3 uur) krijgt u verschillende vragenlijsten, testen wij uw stresssysteem en nemen wij bloed en speeksel bij u af. Daarnaast vragen wij u bij dit onderzoek om mee te werken aan een thuistest voor het stresssysteem. Hierbij neemt u op twee opeenvolgende dagen gedurende de dag speekselmonsters af."

Bij uw deelname ontvangt u een 𝐯𝐞𝐫𝐠𝐨𝐞𝐝𝐢𝐧𝐠 𝐯𝐚𝐧 €ðŸ•ðŸ’.

Heeft u interesse in deelname, of wilt u vrijblijvend meer informatie?
Neem dan contact op via: ðœð¨ð¯ð¨ð¬-𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐨𝐥𝐞𝐠𝐫𝐨𝐞𝐩@𝐝𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐬.𝐫𝐮.𝐧𝐥


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties