Waalzinnig festival: foto-expositie van Romeo Hazelaar

Kunst en cultuur
Van onze redactie | Foto: Romeo Hazelaar
20 juni 2022

Op zondag 26 juni is van 12:30 tot 21:00 de foto-expositie van Romeo Hazelaar te zien in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Deze expositie is onderdeel van het Waalzinnig festival dat deze dag plaatsvindt op en rond het Mariënburgplein.

Romeo Hazelaar, geboren in Utrecht en opgegroeid in Zutphen, kwam op zijn 17e naar Nijmegen. Hij werkte daar met veel plezier op kinderboerderij Kobus, een fijne plek waar hij zijn grote liefde voor dieren kwijt kon. Romeo’s allergrootste passie was echter fotograferen. Hij koos ervoor om zijn creativiteit verder te ontplooien en kocht zijn eerste camera. Een gouden keuze: Romeo en zijn camera werden onafscheidelijk. In de fotografie kon hij helemaal zichzelf zijn. Zijn leven, dat wat hem bezig hield en daar waar hij van kon genieten, waar hij over nadacht: het is allemaal terug te zien in de prachtige afdrukken die hij heeft gemaakt. Samen met Henk struinde hij Nijmegen door. Henk leerde hem de fijne kneepjes van het vak. Romeo pakte het snel op en wist in korte tijd zijn eigen stijl te ontwikkelen. In de tijd die hem nog gegeven was heeft hij zijn kijk op het leven prachtig weergegeven, vaak in zwart-wit fotografie. Deze foto's worden met liefde met u.

Romeo's werk is ook opgenomen in de bundel "Hemelparadijs". Met daarin Romeo's foto's en gedichten van Ies Crins. Het boekje wordt door Ies gepresenteerd en is in te zien en te koop tijdens de expositie. Meer informatie in de informatiestand tijdens het festival.

Waalzinnig

Het Waalzinnig Festival staat voor inclusie en stimuleert iedereen om zich te uiten door middel van kunst in al zijn verschijningsvormen. Art Inclusive noemen ze dat: Kunst voor en door iedereen. Kunst helpt je om zelfverzekerder in het leven te staan. Kunst ontroert en laat je voelen waar het echt om gaat in dit leven. Samen ergens voor staan.

Op zondag 26 juni vindt het Waalzinnig Festival voor de vijfde keer plaats op en rond het Mariënburgplein. In Lux, de bibliotheek, het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en op het Mariënburgplein zal er de hele dag van alles te beleven zijn. Met geweldige optredens en exposities variërend van muziek, fotografie, film, dans, toneel en kleinkunst; de groepen zijn divers, vol enthousiasme en met soms ontroerend resultaat.

Benieuwd wat er deze dag allemaal te beleven is? Het Waalzinnig festival vind op 26 juni van 12.00 tot 21.00 uur plaats. Het programma is te vinden op www.waalzinnigfestival.nl


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties