Theaterstuk ‘Kolere’ door theatergroep Freeze en het Van ’t Lindenhoutmuseum

Van onze redactie
17 juni 2022

Theatergroep Freeze presenteert op zaterdag 25 juni haar gloednieuwe theatervoorstelling ‘Kolere’ in het Van ’t Lindenhoutmuseum in Nijmegen. Deze voorstelling is gemaakt in co-productie met het museum. 

Het stuk gaat over Marianne (11) en haar leven in een vakantiekolonie. De voorstelling is geschikt voor volwassenen en voor kinderen vanaf 12 jaar.
Marianne woont tijdelijk in een vakantiekolonie en voelt zich alleen. Iedere ochtend schrijft ze een brief aan haar broertjes en zusjes. Niemand mag dat zien. In de vakantiekolonie is schrijven namelijk voor de vrijdag. In aangrijpende fragmenten is het publiek getuige van Mariannes waagstuk. Dit theaterstuk is het verhaal van een onstuimig kind dat zich door niemand laat tegenhouden.

Vakantiekolonie Krabbebossen
Aansluitend op de voorstelling is er een vraaggesprek met Anja van den Bosch, voorheen werkzaam in vakantiekolonie Krabbebossen. Zij neemt ons mee in de wereld van zo’n kolonie voor ‘bleekneusjes’. Ook het publiek kan vragen aan haar stellen. Esther Bánki, directeur van ’t Van Lindenhoutmuseum, nodigt iedereen na het vraaggesprek uit de collectie van het museum te bekijken.

Data en tijden: zaterdag 25 juni om 14:00 en 16:00 uur en zondag 4 september om 16:00 en 19:00 uur. Tickets: 10 euro (contant), inclusief voorstelling, vraaggesprek, museumbezoek en koffie en thee. Kaartje kopen? Stuur een e-mail naar ajvanrossum1954@gmail.com
Adres: Van ‘t Lindenhoutmuseum (voorheen kinderdorp Neerbosch), Scherpenkampweg 58, 6545 AL Nijmegen. Er is voldoende parkeergelegenheid.


Dit bericht delen:

Advertenties