Ontdek de mooiste (literaire) verhalen tijdens de Vierdaagsefeesten

4Daagse
Van onze redactie | Fotograaf: Marcel Krijgsman
17 juni 2022

Op zaterdag 16 juli barsten de Vierdaagsefeesten eindelijk weer los. Ook de Bibliotheek Gelderland Zuid is weer van de partij. Het Mariënburgplein wordt omgetoverd tot een gezellige stadscamping, met bekende kinderboekenschrijvers, voorlezen en muziek. Voor een rustpuntje in het feestgedruis staan schrijvers Rosita Steenbeek en Pieter Waterdrinker in de Stevenskerk. Op woensdag 20 juli is het Mariënburgplein dé plek voor queer-jongeren tijdens Roze Woensdag Jong!

De Stevenskerk is een oase van rust tijdens het feestgedruis. Op zondag 17 juli en maandag 18 juli kun je hier van 14.00 tot 15.00 uur lekker achteroverleunen en luisteren naar lezingen van schrijvers Rosita Steenbeek en Pieter Waterdrinker. Steenbeek heeft inmiddels 17 boeken op haar naam staan, waaronder diverse over haar woonplaats Rome. In april van dit jaar verscheen haar roman Julia, over de keizersdochter die in 39 v. Chr. in Rome werd geboren. Op maandag 18 juli spreekt schrijver en journalist Pieter Waterdrinker in de monumentale kerk. Waterdrinker woonde lange tijd in Moskou en Sint Petersburg. In april verscheen zijn meest recente roman, Biecht aan mijn vrouw.

Stadscamping De Mariënburg
Het Kidsplein voor de bieb, Regionaal Archief Nijmegen, LUX en het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis wordt dit jaar door deze organisaties omgetoverd tot Stadscamping De Mariënburg. Je kunt hier badmintonnen, stoepkrijten, knutselen en jeu-de-boulen. Het animatieteam organiseert een speurtocht, silent disco, voorstellingen, optredens van kinderboekenschrijvers én voorleesuurtjes. De stadscamping is geopend van zaterdag 16 juli t/m dinsdag 19 juli en donderdag 21 juli van 13.00 tot 17.00 uur. Dagelijks wordt er om 13.00 uur voorgelezen (op 18 juli met gebarentolk) en bijna alle dagen is er een voorstelling of een workshop. Ontdek het volledige programma op www.obgz.nl/stadscamping.

Roze Woensdag Jong!
Op Roze Woensdag 20 juli kleurt de hele stad roze. Tijdens Roze Woensdag Jong! kunnen jongeren tussen 13 en 17 uur op het Mariënburgplein feest vieren, shoppen, schrijvers ontmoeten, geïnspireerd raken en nog veel meer. Er is een panelgesprek over ‘Queer in Young Adult’, met schrijvers Valentijn Ringelberg, Nadine Swagerman en Marieke Nijkamp. Booktokker Dilayra Verbrugh geeft boekentips. Er zijn korte films te zien in LUX. In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis kunnen jongeren samen met Terra Nova in gesprek over hoe hun ideale samenleving eruit zou zien. En last but not least: in de bieb wordt op deze dag de regenboogkast onthuld, vol met boeken over en voor LHBTIQ+ jongeren. Het volledige programma is binnenkort te vinden op www.obgz.nl/rozewoensdagjong. Roze Woensdag Jong! is een initiatief van de Bibliotheek Gelderland Zuid in samenwerking met Stichting Roze Woensdag, LUX, Dito Nijmegen en het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties