Vaderdag! Herinneringen maak je het liefst samen - Nijmegen Culinair

Gezondheid
Van onze redactie
16 juni 2022

Begin dit jaar kwam hij na 11,6 kilometer wandelen lachend aan in Geffen. Jax (8 jaar) volledig doorweekt, met plassen water in zijn schoenen haalde hij samen met zijn moeder 2.235 euro op voor het belangrijke onderzoek naar kanker in het Radboudumc. Het bedrag wat hij ophaalde voor een beter perspectief voor mensen met kanker, zodat andere kinderen niet - net als hij - al vroeg een ouder hoeven te missen.

Zijn vader, papa Dirk, is inmiddels de mooiste ster aan de hemel. Hij wil dat alle kinderen hun vader in het zonnetje kunnen zetten en samen met hun papa iets leuks kunnen doen. Want samen van iets genieten, dat zijn de dingen die je onthoudt voor later! Dat maakt dat hij het extra belangrijk vindt om als kind-ambassadeur van het Radboud Oncologie Fonds aandacht te vragen voor een mooi Vaderdag initiatief van Nijmegen Culinair.

Herinneringen
Van kinds af aan hebben we allemaal bijzondere herinneringen aan vaderdag. Iedereen kent wel de papieren Vaderdagschoen, de zelfgemaakte stropdas of de verjaardagskalender. Ook hoort er vanzelfsprekend iets lekkers bij Vaderdag. Een barbecue, een Vaderdag ontbijt of papa’s favoriete uiensoep. Mendel Janssen, oprichter van Nijmegen Culinair heeft ook speciale Vaderdag herinneringen: ‘’Van kinds af aan heb ik speciale herinneringen aan Vaderdag, altijd verrassen met ontbijt op bed of lekker samen uiteten gaan. Sinds een paar jaar ervaar ik zelf hoe het is om vader te zijn. Ik vind het geweldig. Omdat ik me heel goed besef dat het niet vanzelfsprekend is dat je vader gezond is, besloten we dat we op 19 juni tijdens Vaderdag hoogste tijd is om extra aandacht te besteden aan onze vaders. Die van nu, maar ook voor de vaders van de toekomst’’.

Drie dubbel feest
Met dit idee zijn we onze aangesloten restaurants gaan vragen of zij open stonden voor een mooie Vaderdagactie. En die is er gekomen! Massaal werd er ja gezegd tegen het volgende voorstel: Bij betaling met de Nijmegen Culinair restaurantkaart, krijgen vaders op vertoon van de kaart een ontbijt, brunch of lunch cadeau terwijl er ook nog eens een extra donatie van 7,50 euro naar het Radboud Oncologie Fonds gaat. Drie dubbel feest. Feest voor álle gezinnen die samen Vaderdag vieren, feest voor vaders én feest voor de onderzoekers van het Radboud Oncologie Fonds.

Het kost je dus niks extra, terwijl we er samen voor zorgen dat de toekomst voor alle vaders er wellicht anders uit komt te zien.  Lang Leve de vaders!

Vaders krijgen gratis ontbijt, lunch of brunch
Heb jij nog geen plannen voor Vaderdag en wil jij gezellig samen met jouw (schoon)vader ontbijten, lunchen of brunchen?

Reserveer dan bij jouw favoriete restaurant, betaal met de Nijmegen Culinair cadeaukaart en je vader wordt gratis in de watten gelegd. De volgende restaurants doen mee met deze speciale actie; Bistrobar Bankoh, Bistrobar Berlin, Arsenaal 1824, Proeflokaal Beij Ons, Barrika, BUUR, De Kluizenaar, De Limus, Glaswerk, Groenewoud, Klinkklaar, Parkzicht, PLEK, Tati, Vesters, The Bite Club, St Anneke, De Wolfsberg

Quote Jax
‘’Mijn vader hield ontzettend van lekker eten! Als ik het nog zou kunnen dan wist ik het wel. Dan ging ik met Vaderdag lekker allemaal verschillende hapjes eten in een restaurant!’’


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties