Groene Trainees gezocht: Organiseer deze zomer een rivierexpeditie tegen plastic soep!

Van onze redactie
16 juni 2022

Natuur en klimaat staan bij veel jongeren hoog op de agenda. Het Groen Traineeship geeft jonge mensen tussen de 16 en 27 jaar dé kans om hun duurzame doelen om te zetten in daden. Deze zomer start een nieuw traineeship: ‘Organiseer een rivierexpeditie tegen plastic soep!’, in de regio Nijmegen. IVN Natuureducatie zoekt jongeren die zich willen inzetten om de natuur en milieu langs de Waal te beschermen.

Nederland heeft een uniek rivierlandschap. Langs de rivieroevers valt veel te ontdekken en te leren van de prachtige natuur. Helaas wordt dit landschap op veel plekken ontsierd door niet afbreekbaar (plastic) afval. Afval in onze wateren vormt een gevaar voor de gezondheid van alle levende wezens: plant, dier én mens.
Om de mooie en minder mooie dingen langs de rivieren te laten zien tijdens educatieve tochten, worden er door heel Nederland Schone Rivieren Expedities georganiseerd.

IVN Natuureducatie zoekt Groene Trainees die deze zomer zelf een Schone Rivieren Expeditie willen organiseren langs de Nijmeegse Waal. Ontwerp en organiseer samen met gelijkgestemde jongeren een spetterende expeditie op 3 of 4 september. Dankzij jou wordt het probleem van riviervervuiling en plastic soep op de kaart gezet én krijgen deelnemers inzicht in de kracht van de riviernatuur.

Vergroenen cv
Het Groen Traineeship is voor jongeren een kans om tijdens diverse workshops en trainingen te werken aan nieuwe vaardigheden op het gebied van event-management, communicatie en social campagning. Deelname geeft een unieke kans om kennis en ervaring op te doen bij het project Schone Rivieren, een samenwerkingsverband van IVN Natuureducatie, Stichting de Noordzee en de Plastic Soup Foundation. Na afloop van het traineeship ontvangen alle trainees een certificaat om hun CV te vergroenen.

Aanmelden
Ben jij tussen de 16 en de 27 jaar oud? Heb je interesse in evenementen organiseren en activiteiten begeleiden en vind je het leuk om in een jongerenteam aan de slag te gaan voor Schone Rivieren? Aanmelden kan t/m 24 juni via www.groentraineeship.nl/project/ontwerp-en-organiseer-een-rivierexpeditie

Filmpje!


Dit bericht delen:

Advertenties