Laatste hoop: help mee aan een hulphond voor Amber

Goed doel
Van onze redactie
15 juni 2022

Mijn naam is Amber Noevers en ik ben 23 jaar. Ik woon in Dukenburg. Mijn ouders zamelen geld in om een psychosociale hulphond te kunnen bekostigen voor mij (+- €20.000,-). Iets wat ik hard nodig heb. Helaas wordt zo’n hulphond niet vergoed door de gemeente, wmo, zorgverzekering etc, waardoor mijn ouders een crowdfundingsactie hebben opgezet."

"Als 8-jarig meisje werd ik flink gepest. Ik werd dag in, dag uit opgewacht, in elkaar geslagen, uitgescholden en toen er internet uit kwam, werd ik ook cyber gepest (via internet zwart gemaakt). Dit heeft zich voorgedaan van groep 5 t/m 8. Ook op de middelbare school ging het niet goed en was er altijd ruzie en gepest. Hierdoor heb ik enorme trauma’s opgelopen en meerdere angsten, zoals onder andere nachtmerries, niet alleen naar een winkel durven, paniekaanvallen etc. Als 12-jarig meisje stond ik al op de brug om te springen. Hier begon het balletje te rollen en kwam ik in de psychiatrie terecht. Daar heb ik meerdere therapieën gevolgd en medicatie uitgeprobeerd. Helaas niet met het gewenste effect. Ik ben gediagnosticeerd met trauma’s, persoonlijkheidsstoornis, angststoornis, ADHD, depressie en eetstoornis.

Helaas is er niet echt een therapie meer die mij verder kan helpen, waardoor wij uitkomen op een hulphond. Deze hond kan mij verder helpen om ook uiteindelijk terug naar school te kunnen en te gaan werken. Iets wat vele mensen zien als hun ‘dagelijkse leven’. Deze hond kan mij helpen, waar mensen dit niet kunnen zoals bijvoorbeeld: uit nachtmerries halen, uit paniekaanvallen halen, mijn spanning eerder voelen aankomen waardoor ik sneller actie kan ondernemen, en deep pressure therapy. Dit zijn niet alle voorbeelden. Ik heb deze hond wel hard nodig, want bij psychiatrische instanties kan ik helaas niet echt meer terecht voor behandeling.

Helaas kost zo’n hulphond enorm veel geld (€20.000,-). Hier kan ik niet zelf voor werken omdat ik door mijn psychiatrische problematiek als ziektewet in de bijstandsuitkering zit. Dat mijn ouders een crowdfundingsactie opgezet hebben voor mij, is goedgekeurd door de gemeente. Ik wordt dan ook niet gekort op de uitkering etc.
Ik wil heel graag uiteindelijk terug naar school en gaan werken, maar dan moet ik wel verder kunnen komen in mijn herstel, en dat houdt dus in: met een psychosociale hulphond.

Heeft u misschien een bijdrage over die u kunt missen om mij te kunnen helpen naar dat enorme bedrag? Kunt u mij een stukje verder helpen richting herstel?

U kunt mijn verhaal lezen en doneren via: www.gofund.me/a4f9a1f1

Of u kunt de donatie overmaken naar:
NL38 ABNA 0111 5146 65
Op naam van: AHG Noevers - Smitjes

Ook is onderstaande Tikkie-link geldig t/m 28 juni:
https://tikkie.me/pay/dco2dvacjv1mm46vqobe
Het bedrag via Tikkie kunt u ook zelf bepalen.

Mijn hele proces richting herstel is te volgen op:
Tiktok: @recoveryamber
Instagram: @hulphondnaamnogverrassing.

Veel liefs,
Amber Noevers"


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen