Wethouder geeft startshot van Peuter4Daagse

Van onze redactie
9 juni 2022

Tijdens de Peuter4daagse gaan kinderen t/m 3 jaar vier dagen op pad. De pedagogisch medewerkers wandelen dagelijks tijdens de opvanguren van de kinderopvang/peuterspeelzaal minimaal een kwartier langs een zelf uitgezette route. Na afloop ontvangen de kinderen een vrolijke, officiële medaille als beloning.

Peuteropvang Heerlen kwam in 2016 op het idee peuters al vroeg kennis te laten maken met buiten bewegen door middel van wandelen. Samen met de organisatie Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)-Heerlen werd daarom, als onderdeel van het dagprogramma, de Peuter4daagse georganiseerd. Het sloeg enorm aan en samen met JOGG-Limburg werd de Peuter4daagse uitgerold over alle gemeenten in Zuid Limburg.

Dankzij de vruchtbare samenwerking met de verschillende partijen, deden steeds meer kinderdagopvanglocaties in Limburg mee met de Peuter4daagse. Vorig jaar liepen 5000 peuters en 750 pedagogisch medewerkers mee in alle 16 Zuid Limburgse gemeenten. Dit werd mede mogelijk gemaakt door Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) (regio Limburg).

KWbN en JOGG willen graag hun expertise en netwerk inzetten om ook de rest van (jeugdig) Nederland in beweging te brengen. Enthousiast over het Limburgse idee verenigden ze daarom in 2022 de krachten om samen van de Peuter4daagse ook een landelijk succes te maken. En dat is gelukt. Vanmorgen startten de medewerkers van KION Joki aan de Pastoor Zegersstraat met de kinderen de Peuter4daagse. Het startschot werd gegeven door wethouder Bert Velthuis. ''Als deelnemer aan het netwerk Groen, Gezond en in Beweging vindt de gemeente Nijmegen het belangrijk aan deze sportieve actie mee te doen'', laat de gemeente weten.


Dit bericht delen:

Advertenties