Rijk investeert extra op lokale omroepen. En what about us?

Van onze redactie
8 juni 2022

Zowel de lokale journalistiek als de onderzoeksjournalistiek kan de komende jaren rekenen op extra investeringen. Staatssecretaris Gunay Uslu (Media) wil de journalistiek daarmee "versterken, kwalitatief verbeteren en onafhankelijker maken". 

Er komt echter ook een onafhankelijk adviescollege dat moet gaan kijken naar de toetreding van omroepen tot het publieke bestel. Dat liet Nu.nl op 7 juni weten. Ik vraag me dan toch werkelijk af wanneer gemeentes als Nijmegen en Wijchen, die deze omroepen als RN7 (die sowieso al €1.30 per huishouden ontvangen) inzetten om hun nieuws gratis te plaatsen, gaan inzien dat de kwaliteit, snelheid en het bereik t.o.v. onze media  Nieuwsuitnijmegen & Wijchensnieuws toch echt van een andere orde is.

Bereiken wij via Facebook 50.000 volgers, RN7 moet het met 17.300 volgers doen. Op Instagram hebben wij 12.700 volgers, RN7 doet het met 3765 volgers. Ook dat is aanzienlijk minder en via Twitter en al helemaal via de website loopt het bereik in ons voordeel alleen maar op. En dan te bedenken dat de dorpen Beuningen, Druten en Overbetuwe niet tot ons nieuwsgebied behoren.

En of wij, na 8 jaar, gelden ontvangen van welke instantie dan ook? Nee hoor wij doen alles zelf en zijn gezegend met bedrijven uit de regio die de voordelen van onze snelle en grote media inzien! Het levert ze namelijk klanten op en daar zijn wij dan weer trots op! U hoort ons niet klagen hoor, maar ik vraag me al jaren af wanneer gemeentes in hun eigen portemonnee gaan kijken. Een goede en snelle communicatie is immers van groot belang. Daar is de politiek ook al jaren achter en die doen wanhopig pogingen om het vertrouwen van de burger weer terug te winnen.

Wellicht is het tijd voor een nieuwe richting. Wij plaatsen het gemeente- en politieke nieuws vanaf nu op ons 100.000 volgers grote netwerk namelijk niet meer altijd gratis!

Info over onze tarieven: https://www.nieuwsuitnijmegen.nl/tarieven  

Groet, John Vrolijks & Antoine Poort


Dit bericht delen:

Advertenties