Rijweg en fietspad John S. Thompsonbrug Grave deze zomer beurtelings dicht

Verkeer
Van onze redactie
7 juni 2022

Tot en met begin september wordt de John S. Thompsonbrug meerdere malen volledig afgesloten om het wegdek van zowel de rijbaan als het fietspad over de gehele lengte te kunnen repareren. Deze periode is gekozen omdat het dan minder druk is vanwege de vakanties. Ook zijn er dan geen andere wegprojecten voorzien in de regio.

Om ervoor te zorgen dat het fietspad weer jaren meekan is het fietspad van 20 juni tot en met 17 juli afgesloten voor reparatiewerkzaamheden. Van 22 augustus tot en met 4 september is het fietspad afgesloten voor het aanbrengen van een nieuwe slijtlaag. Tijdens deze afsluitingen kunnen fietsers en voetgangers via een pendeldienst de oversteek maken.

Van 25 juli tot en met 21 augustus 2022 is de rijbaan afgesloten. Omleidingsroutes worden dan ter plekke aangegeven. Het fietspad over de brug is wel toegankelijk voor fietsers en voetgangers tijdens deze werkzaamheden. De onderhoudswerkzaamheden die het Gelders Staalstraal- en schildersbedrijf (GSB) verricht in opdracht van Rijkswaterstaat duren nog tot eind 2022.

Onderhoud vaarwegen in Zuid-Nederland

Rijkswaterstaat werkt continu aan een goede bereikbaarheid over water. In Noord-Brabant, Limburg en het zuiden van Gelderland beheert Rijkswaterstaat de Maas, Brabantse en Limburgse kanalen en bruggen, sluizen en stuwen. Bijvoorbeeld door het renoveren van bruggen, het verruimen van de vaarweg of het verbeteren van een bediensysteem. Daarnaast werkt Rijkswaterstaat als beheerder van de rijkswateren ook dagelijks aan de waterkwaliteit en aan voldoende water. Deze werkzaamheden, maar ook storingen, kunnen hinder veroorzaken. Natuurlijk wordt alles gedaan om dat tot een minimum te beperken.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen