GroenLinks, Stadspartij Nijmegen en D66 presenteren coalitieakkoord

Politiek
Van onze redactie | Foto: Lars Schwachöfer
4 juni 2022

De partijen GroenLinks, Stadspartij Nijmegen en D66 vormen de nieuwe coalitie in Nijmegen. Op donderdag 9 juni om 11.00 uur presenteren zij het coalitieakkoord met de plannen voor Nijmegen voor de komende vier jaar. Ook worden de kandidaat wethouders voorgesteld.

De partijen hebben de afgelopen weken onder begeleiding van formateur Bram van Ojik onderhandelingen gevoerd, waarbij ze ook in gesprek zijn gegaan met inwoners over hun kijk op de stad. Dit laatste deden zij tijdens drie stadsgesprekken op verschillende locaties in Nijmegen. De onderhandelende partijen hebben hiermee wensen en ideeën opgehaald die zijn verwerkt in het coalitieakkoord dat zij op 9 juni presenteren. De stadsgesprekken werden begeleid door stadsverkenner Ronald Migo.

Tijdens de goed bezochte stadsgesprekken in Brebl, Hubert en de Ster brachten inwoners verschillende wensen en ideeën in, die de partijen betrokken bij de onderhandelingen. Onderwerpen die vaak terugkwamen, zijn verduurzaming, woningbouw, overlast en veel ideeën om de stad leefbaarder te maken. Deelnemers aan de stadsgesprekken willen graag over deze onderwerpen samen met de gemeente tot goede plannen komen. Stadsverkenner Ronald Migo heeft de geleverde bijdragen van de inwoners verzameld en in een eindrapport overgedragen aan de onderhandelende partijen. De partijen hebben dit vervolgens betrokken bij de onderhandelingen.

Voor de presentatie van het akkoord op 9 juni hebben de partijen gekozen voor Meneer Vos aan de Winkelsteegseweg 99. Een locatie in de Winkelsteeg: het gebied in Nijmegen waar de komende jaren zoveel staat te gebeuren.

Na de presentatie wordt het coalitieakkoord in de raadsvergadering op 22 juni besproken en vastgesteld.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties