OPEN TUINEN in Nijmegen en omgeving op 18 en 19 juni

Van onze redactie
4 juni 2022

Op zaterdag 18 en zondag 19  juni zijn er 6 tuinen in Nijmegen, Lent en Ubbergen open voor bezoekers. Deze zijn voor iedereen gratis te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. Iedereen die wil genieten, inspiratie zoekt of andermans kunst wil bewonderen is welkom!

De variatie is groot: cottagetuinen, gemeenschapstuinen, ecologische moestuinen, schaduwrijke tuinen: alle kleurrijke paradijzen. Dit weekend zijn in diverse dorpen rond Nijmegen nog 21 andere tuinen geopend, zoals hier in Wijchen. Bij de deelnemende tuinen kan een folder meegenomen worden waar alle tuinen in vermeld staan.

Op www.nijmegen.groei.nl vindt u alle tuinen met foto’s en een beschrijving.

De deelnemende tuinen zijn:

zaterdag en zondag open:

“De Warmoes”, Griftdijk Noord 11, 6663 AA Lent-Nijmegen. Historische tuinderij met eigentijdse ecologische aanleg , oogst en terras. Het museum is ook geopend.

“Bottendaal”, Ir Weverstraat, 6512 JV Nijmegen. Gemeenschapstuin voor de eet. Ingang ter hoogte van de trap, richting spoorkuil.

Tuin “Huis 18”, Gemsstraat 18, 6531 TD Nijmegen. Bio sier en eet, gecombineerd met enkele meubels van Kops Hout.

Alleen op zaterdag open:

Tuin van Nico en Miranda, Kaaplandstraat 54, 6543 PG Nijmegen. Geur en kleur (glasatelier) in een tuin vol planten, vijver en kippen.

Tuin van Jac. Niessen, Antillenweg 9 , 6524 SZ Nijmegen. Schaduw, tropisch, organisch en vrolijk, met kunst van Mark Deeleman.

Overasselt en Molenhoek en Berg en Dal
Op zaterdag 18 en zondag 19  juni zijn er ook 6 tuinen open in de dorpen Overasselt en Molenhoek en de gemeente Berg en Dal. Deze zijn voor iedereen gratis te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. Iedereen die wil genieten, inspiratie zoekt of andermans kunst wil bewonderen is welkom!

De variatie is groot: cottagetuinen, gemeenschapstuinen, ecologische moestuinen, schaduwrijke tuinen: alle kleurrijke paradijzen. Dit weekend zijn in Nijmegen en enkele andere dorpen in deze omgeving nog 21 andere tuinen geopend.

Bij de deelnemende tuinen kan een folder meegenomen worden waar alle tuinen in vermeld staan.

Op www.nijmegen.groei.nl vindt u alle tuinen met foto’s en een beschrijving.

De deelnemende tuinen zijn:

Zaterdag en zondag open:

“Pantha Rhei”, Thea Peters en Gerard Hemme , Schappeveld 20 6611 DB OverasseltKleurrijke Engelse tuin met rozen, verrassende planten, glas-in-lood en Tiffany.

Tuin van Jos en Ans Jacobs, Worsumseweg 16A, 6611 KT Overasselt. Grote siertuin met bijzondere beplanting en kwekerij.

Zelf Geplukt, Landgoed Mookerheide, Heumensebaan,2 6584 CL Molenhoek. In de oude moestuin en de historische kas worden prachtige snijbloemen geteeld.

Alleen zaterdag open: 

Het Groeske vlakbij het Marktplein., 6561 BZ Groesbeek. Oude kloostermoestuin in ere hersteld met bijzondere groenten en een Mariagrotje.

Alleen zondag open: 

Tuin van Erna Gerrits, Toon van Iperen & Loes Kraaijvanger, Hogewaldseweg 4, 6562KS Groesbeek. Gezellige sfeertuin.

“De Elfenbank” , Maria en Wim Peters, Klappeijenpad 14, 6571 BB Berg en DalKleurrijke sier- en moestuin en boomgaard met tentoonstelling van aquarellen van Maria Faassen.


Dit bericht delen:

Advertenties