Adoptieouders gezocht voor de lokale muziekscene

Van onze redactie | Foto's: Elske Nissen
4 juni 2022

 

Op woensdag 22 juni vindt ‘Adopteer een liveshow’ plaats in Cultuurcentrum Brebl. Een bijzondere avond met 6 lokale acts, die mogelijk wordt gemaakt door particuliere muziekliefhebbers, de zogenaamde ‘adoptieouders’. Adopteer een liveshow is een initiatief van muzikale broedplaats De Basis en productiehuis BRUT.

Tijdens de eerste lockdown vroegen De Basis en BRUT (Voorheen: De Nieuwe Oost Pop) zich af: wat kunnen we voor lokaal talent betekenen? En tegelijkertijd: hoe kunnen we muzikaal minnend Oost-Nederland motiveren om deze artiesten te steunen? Een Summerschool volgde met als afsluiting het nieuwe concept ‘Adopteer een Liveshow’.

Hoe word je adoptieouder?
Door een act te ‘adopteren’, maak je een bijzondere show mogelijk, support je de lokale muziekscene én krijg je de unieke kans om, samen met negen vrienden, te genieten van een verrassende avond livemuziek. Op de adoptiepagina van De Basis vind je meer info over welke acts je kunt adopteren en hoe.

De artiesten
Babs is een rapper, producer en songwriter met een activistische missie. Denk niet in hokjes met Babs. Emile Lagarde verruilde de stad voor een yurt in de natuur en zijn muziek ontwikkelde mee. Hij maakt hypnotiserend akoestisch sound design met eigenzinnige teksten. Als je op zoek bent naar het hardere werk, adopteer dan Shaemless. Hun geluid is ruw, energiek, noisy, en dynamisch. Dub Disciple gaat alleen maar vooruit en niet meer achteruit. De producer maakt reggae en dub en improviseert live! MARTH mixt genres totdat je ze niet meer herkent. Dit muzikale wonderkind legt de complexiteit van het leven bloot met zijn muziek. Van Bella Luna kan je een rauwe sound in een mix van vroege jazz en moderne R&B verwachten. 

De show
Woensdag 22 juni om 19.30u gaat de zaal open en vanaf 20u start het programma met deze 6 uiteenlopende acts. Wil je naar de show komen, enkel als bezoeker? Dat kan ook. Er zijn ook kaartjes te koop à €7,50 via de website van Brebl: https://www.brebl.nl/event/2022/06/adopteer-een-liveshow of aan de deur voor €10,-.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen