VVV wordt Citystore Nijmegen en verhuist naar de Grote Markt

Gemeente
Van onze redactie
31 mei 2022

Het huidige VVV-informatiepunt in Stadsschouwburg Nijmegen gaat per oktober 2022 verder als Citystore Nijmegen op de Grote Markt. Naast de naam en de locatie is ook het concept compleet vernieuwd.

De Citystore zal naast de oude vertrouwde informatiefunctie ook bezoekers en bewoners inspireren met unieke verhalen over Nijmegen en de regio. Uiteraard ademt de Citystore de Old City, Young Vibe, wat tevens terugkomt in het assortiment in de store.
 
Citystore Nijmegen moet bezoekers en inwoners inspireren, op ideeën brengen en ertoe aanzetten meer te gaan doen en ontdekken in Nijmegen dan ze eigenlijk van plan waren. Én ze tevreden laten vertrekken want een tevreden bezoeker en inwoner blijft langer, komt vaker terug en besteedt meer. Goed gastheerschap speelt volgens de gemeente hierin een belangrijke rol. Monique Esselbrugge, wethouder gemeente Nijmegen: “Met de komst van de Citystore naar de Grote Markt kunnen we bezoekers van Nijmegen nog beter van dienst zijn. Het is een goede locatie om bezoekers en inwoners van Nijmegen en omgeving te inspireren over alle toeristische mogelijkheden. De Citystore draagt bij aan de citymarketing van Nijmegen, de regiomarketing én versterkt het economisch klimaat. Ook wordt de Grote Markt straks nog aantrekkelijker als de gerenoveerde Citystore er is. Een win-win situatie.”
 
Voor de ontwikkeling en realisatie van de Citystore doet gemeente Nijmegen een eenmalige investering. Vanuit Actieplan Binnenstad wordt bijgedragen aan de gevelverbetering en het ruimtelijk ontwerp. 
 
Een aanwinst voor stad en regio
Voor de ontwikkeling van de Citystore sloegen meerdere partijen de handen ineen, waaronder gemeente Nijmegen, IntoNijmegen en Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. Laatstgenoemde is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en exploitatie van het vernieuwde concept, directeur Herre Dijkema licht toe: “De nieuwe locatie bevindt zich midden in het bruisende stadshart waar het barst van de concept stores. Dat sluit perfect aan bij de Citystore en zorgt ervoor dat je snel even naar binnen loopt. Niet alleen kunnen bezoekers hier inspiratie opdoen voor een dagje uit, je koopt hier ook lokale stads- en streekproducten. Daarnaast is het een mooie plek voor lokale makers om hun producten te verkopen. Een aanwinst voor de stad en de regio!” 
 
Blikvanger aan de Grote Markt
Citystore Nijmegen vestigt zich per oktober 2022 in een indrukwekkend pand uit 1967 op de Grote Markt. Dit pand wordt momenteel gerenoveerd en in zijn oude staat teruggebracht naar een ware blikvanger.
 

Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties