Basteicafé: Dieren in ons midden

Natuur
Van onze redactie
30 mei 2022

Met een drietal lezingen is het Basteicafé op donderdag 9 juni gewijd aan de plaats van dieren in het Antropoceen. We zitten midden in een nieuwe massa-extinctie. Daarvan is sprake wanneer de aarde meer dan driekwart van haar soorten verliest. De laatste keer was 65 miljoen jaar geleden, toen de dinosauriërs van de aardbodem verdwenen. 

Traditionele maatregelen lijken niet meer te volstaan, vandaar de opkomst van debat tussen natuurbeschermers en dierenactivisten.

Naar aanleiding van het nieuw verschenen boek 'Dieren in ons midden', gaan we hier dieper op in. Met een inleiding van auteur Jozef Keulartz (oud-hoogleraar natuurfilosofie) en lezingen van Frans Vera (pionier van de Oostvaardersplassen) over natuurontwikkeling en rewilding en Thijs de Zeeuw (landschapsarchitect) over dierverblijven en dierentuinen van de toekomst.

De presentatie is in handen van Eric Brouwer. De sfeervolle muzikale omlijsting door Jan-Willem Koolen en Maarten van de Ven en de catering van DROOM! de Bastei maken deze avond compleet.

Tijd: 20.00 - 22.30 uur.
Kosten: € 5,00.

Aanmelden: Schrijf je van tevoren in via debastei.nl/basteicafe27. Let op: het aantal toegangsplaatsen is beperkt!  

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via het entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 - 3297070. Voor meer informatie: www.debastei.nl.   


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties