Gezocht: redacteuren, fotografen en cameramensen

Van onze redactie
4 november 2013
We zijn opzoek naar enthousiastelingen die hun energie kwijt willen in een nieuwe opzet van nieuws brengen op onze site. Dagelijks verse content in de vorm van verslaggeving van allerlei gebeurtenissen in onze stad. Compleet gemaakt met een foto (of foto reeks) en/of video verslaggeving.

Redacteur / fotograaf / cameraman / MV

Kernwoorden: enthousiast, nieuwsgierig, creatief, communicatief en ‘internet minded’

We zijn opzoek naar enthousiastelingen die hun energie kwijt willen in een nieuwe opzet van nieuws brengen op onze site. Dagelijks verse content in de vorm van verslaggeving van allerlei gebeurtenissen in onze stad. Compleet gemaakt met een foto (of foto reeks) en/of video verslaggeving.

Je moet een duidelijk connectie hebben met Nijmegen. Voorkeur geniet je als inwoner van deze stad, maar als je in een aangrenzende gemeente woont is dat geen probleem.

De inwoners van Nijmegen staan zo veel mogelijk centraal in dit concept. ‘Voor Nijmegenaren door Nijmegenaren’ is het uitgangspunt.

Niet alleen de grote gebeurtenissen maar ook de kleine gebeurtenissen. Kleine leuke, minder leuke en opmerkelijke gebeurtenissen hebben vaak (ook) een nieuwswaarde.

We brengen algemeen nieuws maar ook 112 gebeurtenissen, cultuur, politiek, sport, gemeente, het weer en de agenda. Dit in een overzichtelijk verslag met toevoeging van beeld (foto en/of video). Ook gaan we op termijn ruimte maken voor verslaggeving in de diepte. Een verhaal verder uitdiepen met meer achtergrond en onderzoek hierna.

Wat houd het e.a. in de praktijk in?

De werkzaamheden zijn op vrijwillige basis. Ook de tijd die je hieraan wil en kan besteden is dus vrijwillig.  Dit kan dan dagelijks zijn, maar een paar keer per week. Je kan je beschikbaar stellen als redacteur waarbij je zelf een verhaal gaat opstellen. Je zoekt een onderwerp, verzameld info/feiten en maakt dit compleet met een foto en/of video. Als je zelf niet over een (goed) fototoestel beschikt en/of geen videocamera/montage mogelijkheden hebt, kan je onze fotograaf en/of cameraman inzetten om het beeld bij je artikel te verzorgen.  
 
Je kan ook een ‘aanjager’ van het nieuws zijn. Je attendeert de redactie op gebeurtenissen welke als artikel interessant kunnen zijn. Je mailt de redactie zoveel mogelijk info hier omtrent. In ieder geval de datum, tijd, locatie en welke gebeurtenis het betreft.  

Ook kan het zo zijn dat je als fotograaf en/of cameraman inzetbaar wilt zijn. Je kan dan ingezet worden om beelden (foto/video) te maken die bij een artikel nodig zijn. Je krijgt een verzoek/opdracht van de redacteur hiervoor. Uiteraard word je naam vermeld bij plaatsing op de site. Als fotograaf moet je beschikken over een spiegelreflex camera en als cameraman over een (semi) professionele videocamera met externe microfoon om eventuele interviews af te nemen. Voor het laatste moet je ook mogelijkheden hebben voor montage van de gemaakte opnamen. Enige ervaring, zeker als cameraman, is hierbij wel een pré.

Het betreft allemaal op vrijwillige basis en je werkt vanuit je eigen huis. Je staat in contact met de (hoofd) redactie en we hebben een of twee maal per maand een redactie meeting.

Ook staan we open voor nieuwe ideeën en aanvullingen op het bestaande concept.

Hebben we je interesse gewekt?

Mail naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel 024-322 99 22 voor meer info en/of een vrijblijvend gesprek.

Nieuws uit Nijmegen: altijd op de hoogte!
 


Dit bericht delen:

Advertenties