Het Goed: een feestje van de Week Zonder Afval

Duurzaamheid
Van onze redactie
28 mei 2022

De Week Zonder Afval, daar kunnen we als Het Goed (in Nijmegen: Industrieweg 54) wel wat mee. Jaarlijks gooien we in Nederland per persoon bijna 490 kilo weg. Met wat meer aandacht voor hergebruik moet dat getal flink omlaag kunnen. Lang leve je spullen, zeggen we daarom. Een feestje voor het milieu. En voor jou, met allerlei leuke activiteiten. Van 30 mei tot en met 4 juni. Over het waarom en wat lees je hieronder meer. 

Elke kilo minder helpt
Elk jaar gaat er dus bijna 490 kilo aan afval de vuilnisbak in. Per hoofd van de bevolking! Alleen al het verwerken van al dat afval heeft een enorme impact op het klimaat. Om nog maar te zwijgen van de gevolgen van het produceren en distribueren van nieuwe goederen. En van het toenemende tekort aan grondstoffen. Elke kilo minder afval levert direct een bijdrage aan een duurzamer leven. 

Wat scoor jij 31 mei op het kledingruilfeest?
Om hergebruik van kleding extra te stimuleren ben je dinsdag 31 mei van 18.00 tot 21.00 uur van harte welkom op ons kledingruilfeest. Deze avond kun je kleding inleveren voor 1 Goedpunt per item (maximaal 8 items). Je kunt ruilen met andere feestgangers (1 punt per item) of je Goedpunten inleveren voor korting op de kleding uit de winkel van Het Goed (Ieder Goedpunt is € 2,50 waard). Goedpunten zijn alleen geldig tijdens dit kledingfeest.
Reden genoeg om je kast op te ruimen en met deze kleding die je niet meer draagt op deze avond naar Het Goed te komen!  

Je kans voor een kijkje achter de schermen (1 juni)
Vanwege de Week Zonder Afval openen we woensdag 1 juni onze deuren voor een kijkje achter de schermen. Tijdens speciale rondleidingen geven we je een beeld van de route die spullen afleggen naar hun tweede leven: van het inleveren, sorteren, selecteren tot het doorgeven aan de shoppers. De rondleidingen zijn om 10.30 uur, 11.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur. Aanmelden is niet nodig.  

Je aankoopbedrag terugwinnen met selfie
Heb je in de week van 30 mei t/m 4 juni iets gekocht bij Het Goed? Maak een selfie van jou met dat artikel in de fotohoek in de winkel. Deel je foto op Facebook of Instagram met #HetGoedKringloopwarenhuizen. Kassabon goed bewaren en wie weet wordt jouw inzending als winnaar getrokken. Win jij je aankoopbedrag terug, dan krijg je 7 juni een berichtje van ons.
 
Korting cadeau als dank voor het doorgeven
Lever je deze week spullen in bij Het Goed, dan ontvang je een bon voor 10% korting op je eerstvolgende aankoop in ons kringloopwarenhuis. Nog een reden om juist in de week van 30 mei t/m 4 juni iets door te geven. Geef het door: goed voor vandaag en voor morgen.

 


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024