Nijmeegse jeugdtalenten stomen door naar hockeyselectie Dames 1 NMHC

Sport
Van onze redactie
27 mei 2022

NMHC Nijmegen is verheugd te kunnen melden dat drie talenten uit de eigen jeugd definitief de stap naar Dames 1 zullen maken. Het zijn de 17-jarige Maren Eertink, de 18-jarige Noor Weijenberg en 18-jarige Liz Nguyen.

Zowel Maren Eertink als Liz Nguyen, sloten halverwege afgelopen seizoen wegens het groot aantal blessures al aan bij Dames 1 maar maken nu definitief de overstap. Commissaris Tophockey Henk Peters heeft veel vertrouwen in de jeugdtalenten. ‘We zijn voor onze nieuwe Dames 1-selectie op zoek naar een balans tussen ervaren speelsters en jong talent. Het is mooi om te zien dat er speelsters uit de eigen jeugd van NMHC Nijmegen de stap kunnen maken richting Dames 1.’

‘We hebben er ontzettend veel zin in om met dit team mee te spelen in de top van de overgangsklasse. Het gaat sneller en vraagt meer van je dan in de jeugd maar dat is juist leuk’, aldus de jeugdige talenten Eertink, Weijenberg en Nguyen.

‘Twee a drie eigen jeugdspelers ieder seizoen laten doorstromen naar heren 1 en dames 1 is iets waar we met de jeugdopleiding bij Nijmegen voor staan. We willen in de basis herkenbare teams, aangevuld met versterkingen van buitenaf. Ik ben dan ook blij dat we ook dit jaar deze talenten weer hebben. Wij zijn trots!’, aldus Peters.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties