Music Moves brengt Nijmegen in beweging

Van onze redactie
26 mei 2022

De dansvloer is vrijheid, een plek om elkaar te ontdekken en omarmen. Maar een party is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ouderen, voormalig vluchtelingen, daklozen, jongeren met down en veel andere mensen worden gemist op de dansvloer. Dat kan anders!  

Join the movement en claim je spot! Deelname is gratis. Aanmelden kan via  www.music-moves.nl   

De kracht van Muziek 

Een queer disco voor mensen met een beperking. Een open podium voor mensen zonder dak of thuis. Een rave voor dove en slechthorende mensen. Een karaokevond voor ouderen. Dansles voor mensen in een rolstoel.  
Muziek heeft een cruciale en helende werking voor individuen en gemeenschappen. Het beïnvloedt je ontwikkeling en vormt je identiteit. Het draagt bij aan onderling begrip en wordt in de zorg letterlijk als remedie gebruikt.  

Arun en Wouter organiseerden afgelopen jaar Silent Djensco in Merlyn: een disco voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit was een groot succes. Wouter en Arun vertellen: "Tijdens de coronapandemie hebben wij voor het eerst ervaren hoe het is om niet te kunnen gaan en staan waar we wilden, wat erg frustrerend was. Voor mensen met een verstandelijke beperking is dit helaas niks nieuws, omdat er rekening gehouden moet worden met een hele hoop dingen. Alle mensen hebben behoefte aan een lekker feestje! Daarom organiseerden wij Silent Djensko: een silent disco voor mensen die niet zomaar naar een feestje kunnen. We kunnen met trots zeggen dat het een grandioos succes was en we niet vaak zoveel positiviteit en dankbaarheid hebben ervaren als tijdens dit feest!" 

Organiseer je eigen sociaal muziek-event 

Nijmegen is een van de vijf steden in Nederland die het Music Moves programma aanbiedt. In een 7-weeks trainingsprogramma worden de movers klaargestoomd om een sociaal muziek-event te organiseren voor mensen van wie zij vinden dat zij meer op de dansvloer gezien mogen worden. Hierbij worden zij begeleid door professionals uit de sociale en culturele sector.   

Doornroosje, Open Source Radio, Nestfestival, Popronde en Driftfestival, Radboud Universiteit en Vrijwilligerscentrale Nijmegen zijn o.a. betrokken partners in Nijmegen. Zo krijgen de movers alle handvatten om dit najaar knallende events neer te zetten.  

In 2021 hebben 400 jongeren meer dan 100 muziekevenementen opgezet in 6 verschillende steden. Hierbij zijn o.a. movers, ondernemers, bezoekers en zorgprofessionals letterlijk en figuurlijk in beweging gebracht. Dit jaar breidt de movement zich uit en kunnen opnieuw honderden jongeren zich aanmelden. Het programma Nijmegen is van 30 augustus t/m 16 oktober.  


Dit bericht delen:

Advertenties