Monique Esselbrugge wethouderskandidaat in Eindhoven

Politiek
Van onze redactie
24 mei 2022

D66-wethouder Monique Esselbrugge van gemeente Nijmegen is in Eindhoven voorgedragen als wethouderskandidaat namens D66 voor het nieuw te vormen college daar. ‘Dit is een mooie kans,’ aldus Esselbrugge. ‘Met hart voor de publieke zaak heb ik de afgelopen vier jaar in Nijmegen ervaren hoe leuk en interessant het wethouderschap is. Nu krijg ik de mogelijkheid dit in Eindhoven voort te zetten.’ Esselbrugge ziet haar voordracht dan ook als compliment voor haar inzet in Nijmegen.

Successen in Nijmegen
Esselbrugge was de afgelopen vier jaar als wethouder verantwoordelijk voor de portefeuilles economie, financiën, personeel & organisatie, citymarketing, vestigingsbeleid en binnenstad & toerisme. Onder andere de Economische Visie (#KansvoorNijmegen) en het Actieplan Binnenstad zijn in die periode ontwikkeld en uitgevoerd én nog steeds actueel. Ook kreeg de health & hightech sector in Nijmegen en omgeving een impuls. Onder andere door de komst van het Chip Integration Technology Center (CITC), werd (nieuw) ondernemerschap gestimuleerd en zorgde ze voor ‘een duidelijk kasboek en financieel gezond beleid van de gemeente’ zoals ze haar inspanningen voor de portefeuille financiën zelf omschrijft.

Esselbrugge: ‘Ik ga Nijmegen zeker missen: het is mijn thuis en de afgelopen vier jaar zijn er mooie resultaten behaald. Zoals de Economische Visie. Op unieke wijze samen opgesteld en uitgevoerd met ondernemers en andere partners. Ik ben ook blij dat ondanks bijna twee jaar corona samenwerkingen stand hielden en we in ontwikkeling bleven. En – niet onbelangrijk – de financiën bleven op orde ondanks de pandemie en landelijke ontwikkelingen. Ik dank alle betrokkenen – ondernemers, inwoners, gemeenteraad, partners en de gemeentelijke organisatie – voor de samenwerking en behaalde resultaten.’

Coalitievorming Eindhoven
In Eindhoven vinden momenteel de onderhandelingen plaats over de vorming van het nieuwe college door GroenLinks, D66, CDA en PvdA. 


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen