Elementen die niet mogen ontbreken in je buitenruimte

Van onze redactie
20 mei 2022

Nu de lange zomerdagen er weer aankomen en we meer naar buiten willen gaan om te genieten van de zon. Is het tijd om ook je tuin, balkon of dakterras weer wat liefde te geven. Maar natuurlijk kunnen er paar elementen niet ontbreken als je in je buitenruimte wilt gaan genieten van de heerlijke zomerdagen.

Een tuin

Wanneer je beschikt over een heerlijke tuin dan kan een tuintafel niet ontbreken. Door een goede tafel in je tuin te plaatsen, maakt het een plek waar je samenkomt en waar goede gesprekken gevoerd kunnen worden. Als je beschikt over een grote tuin, dan kan je je tuin aanvullen door middel van een ligbed tuin te plaatsen. Hiermee heb je een afwisseling van relax elementen en zorg je voor meer dynamiek in je tuin. Ook door veel planten en bloemen te plaatsen zorg je niet alleen voor de natuur, maar brengt het ook een kleurrijke sfeer met zich mee. 

Dakterras

Bij het hebben van een dakterras moet je met een aantal dingen rekening houden. Doordat het zich bovenop een gebouw bevindt kan het veel wind vangen. Houd hier dan ook rekening mee bij het aanschaffen van meubels. Bij voorhand is het namelijk niet handig om lichte meubels te plaatsen op een dakterras. Maar een picknicktafel is een prima oplossing en hiermee zorg je ervoor dat je gelijk een goede en stevige tafel hebt en kan het een vaste positie innemen op het dakterras en kan je vanuit daar accessoires toevoegen, zoals planten en lichtjes. 

Balkon

Als je over een balkon beschikt, is het belangrijk dat je optimaal gebruikt maakt van de ruimte die je hebt. Een bistrosetje is ideaal om op een balkon te plaatsen. Ook kan je door middel van pallets een lounge element creëren. Veel van deze pallets kunnen gratis worden opgehaald bij bedrijven, ook zijn er speciale kussens die gemaakt zijn voor de pallets die je kunt aanschaffen. Hiermee creëer je voor niet al teveel geld een relax plekje op het balkon. Daarnaast kan je nog een balkonbar worden gemaakt. Door een balkonbar te plaatsen creëer je meer ruimte op je balkon en wordt je balkon ook een stukje groter en heb je meer ruimte voor accessoires, zoals planten.

Voor zowel je tuin, dakterras en balkon zijn er verschillende elementen die niet kunnen ontbreken en moet je rekening houden met de ruimte die je tot je beschikking hebt en je optimaal van de ruimte gebruik maakt. 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen