Derde editie Summerschool voor (lokaal) muzikaal talent: schrijf je in!

Kunst en cultuur
Van onze redactie | Foto's: Elske Nissen
19 mei 2022

De Basis en productiehuis BRUT (voorheen De Nieuwe Oost Pop) organiseren deze zomer voor de derde keer een Summerschool voor (lokaal) muzikaal talent met dit keer als locatie: De Basis. Van 23 t/m 25 augustus verwelkomen zij muzikanten, producers en songwriters om aan de slag te gaan met hun persoonlijke ontwikkelvraag en met actuele thema’s die spelen op het gebied van artiest-zijn. Hierbij worden ze geholpen door professionele coaches uit de Nederlandse muziekindustrie. Drie dagen lang gaan zij met elkaar een muzikale bubbel in.

Na twee jaar zelfstandig muziek maken op zolderkamers en repetitieruimtes is het tijd om naar buiten te treden. De lokale muziekscene is nog steeds enorm belangrijk en daarom slaat De Basis ook dit jaar de handen ineen met Productiehuis BRUT, Doornroosje, ArtEZ conservatorium Enschede en Poppunt Gelderland voor de Summerschool 2022. Muzikanten, producers en songwriters uit verschillende genres, die zich muzikaal verder willen ontwikkelen, kunnen zich inschrijven om van onder leiding van professionele coaches uit de muziekindustrie drie dagen lang met elkaar aan de slag te gaan.

"Als coach bij de Summerschool heb ik ervaren dat de talenten door drie dagen nauw samen te werken aan alle aspecten van het artiest-zijn in korte tijd grote stappen zetten. De Basis met haar talentonwikkelingsprogramma dicht het gat tussen opleiding en werkveld.’’ aldus Simon Akkermans - producer, manager en coach Summerschool.

Bomvol programma
Het programma wordt samengesteld op basis van de ontwikkelvragen van de deelnemers en bestaat uit het spelen van een korte set voor elkaar, gesprekken met je coach en andere professionals, verschillende werksessies, een masterclass en een panelgesprek met artiesten die al langer bezig zijn. Er komen allerlei onderwerpen voorbij. “In de Summerschool hebben we aan praktische zaken gewerkt, zoals ‘hoe bouw je de spanningsboog van je set goed op’, maar ook hebben we veel nieuwe inzichten gekregen over bijvoorbeeld wat ons uniek maakt als act en welke waarde dat vertegenwoordigt. Heel interessant!” aldus Tom Brouwers van Shaemless (deelnemer Summerschool 2021).

De deelnemers overnachten op een bijzondere plek in Nijmegen en er wordt goed voor hen gezorgd, zodat zij zich geheel kunnen richten op het muzikale proces.

Adopteer een liveshow
Naast deelname aan de Summerschool is er ook een vervolgtraject in de vorm van ‘Adopteer een liveshow’. Hierin onderzoekt De Basis nieuwe mogelijkheden in de relatie tussen artiest en publiek en worden muziekliefhebbers gestimuleerd om een artiest te adopteren voor een show. Muzikale meters maken is essentieel voor de ontwikkeling van een artiest en speelplekken voor jong talent zijn op dit moment moeilijk te vinden. Deelnemers kunnen bij deze shows het geleerde tijdens de Summerschool meteen in de praktijk brengen.

Aanmelden
De Summerschool is bedoeld voor acts die hun eerste stappen al hebben gemaakt in de muziekwereld, zoals al een release op hun naam en live-ervaring. Inschrijven kan via de website van De Basis tot donderdag 2 juni om 12 uur, daar staan ook de criteria voor deelname. Een selectiecommissie bepaalt de uiteindelijke samenstelling van deelnemers. Er is in totaal plek voor vijf acts.

Inschrijflink Summerschool 2022
https://debasisnijmegen.nl/summerschool

De Summerschool wordt mede mogelijk gemaakt door productiehuis BRUT, De Basis, Doornroosje, ArtEZ conservatorium Enschede en Poppunt Gelderland en Gemeente Nijmegen.

Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties