Internationale jeugdvoetbalhappening op 4 en 5 juni

Sport
Van onze redactie
19 mei 2022

In Heumen vindt op 4 en 5 juni a.s. voor de 39e maal de internationale jeugdvoetbalhappening plaats. Vanwege Corona was het toernooi in 2020 en 2021 niet mogelijk.

Het belangrijkste is natuurlijk het jeugdvoetbaltoernooi zelf: De PRAXIS CUP 2022. Dit jaar met 104 deelnemende teams, waarvan er 17 uit het buitenland komen. Er wordt gespeeld in negentien categorieën verdeeld over Onder 19 tot en met Onder 7. Helaas deze keer geen deelnemers uit Engeland, daarvoor was de voorbereidingstijd te kort. Maar toch een heel interessant deelnemersveld. Uit België komen twee sterke Onder 15 teams van de vereniging SVE Bazel uit Kruibeke. Uit Duitsland verschillende teams uit o.a. Gelsenkirchen, Bochum, Duisburg, Bocholt, Erkenschwick en Uedem. Uit Nederland ook enkele verrassende deelnemers uit o.a. Naarden, Leusden, Eindhoven en Wadenoijen.

Uiteraard ook veel teams uit de directe omgeving: Nijmegen, Bemmel, Katwijk, Groesbeek, Malden, Mook, Overasselt en uiteraard Heumen. De wedstrijden vinden plaats op sportpark de Toppenberg aan de Maasstraat in Heumen en vangen zaterdag en zondag om 09.00 uur aan. De laatste finales zijn omstreeks 17.00 uur. Alle wedstrijden staan onder leiding van een mix van ervaren en jonge talentvolle KNVB scheidsrechters. Tijdens het toernooi worden er acties gehouden ten bate van de stichting Mijn Liefste Wens. Deze stichting heeft een duidelijk doel : Het ondersteunen van projecten, die gericht zijn op het welzijn van het zieke kind in de drie Nijmeegse ziekenhuizen. SV Heumen vindt dat zieke kinderen die steun verdienen.

Vrijdagavond 3 juni worden de eerste buitenlandse gasten al ontvangen en organiseert SV Heumen een gala-avond met verkiezing sportman/sportvrouw van het Jaar.               

Zaterdagavond 4 juni zijn er om 19.00 uur de Mijn Liefste Wens Games: een spelcircuit voor Jeugd tot en met 12 jaar. En voor de jeugd ouder dan 12 jaar een Golfvoetbal toernooi.         Aan beide attracties kan jeugd tot 19 jaar meedoen, wel is vooraf opgeven en een eigen bijdrage voor het goede doel verplicht.                                                                                          

Komt dat zien: op zondagavond 5 juni vindt er om 19.00 uur de Erewedstrijd plaats: Het enthousiaste team van SV Heumen 3 speelt een wedstrijd tegen een bevriend team uit de Regio. Daarna wordt deze happening officieel afgesloten in het clubhuis door de voorzitter van SV Heumen. 

Voor al deze activiteiten op sportpark de Toppenberg aan de Maasstraat 9-b in Heumen wordt u van harte uitgenodigd, de entree is gratis.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024