Basisschool Petrus Canisius heeft nu eigen Bibliotheek op school

School
Van onze redactie
18 mei 2022

Basisschool Petrus Canisius, aan de voet van de St Stevenskerk, heeft sinds woensdag 18 mei een eigen Bibliotheek op school. Burgemeester Bruls opende de nieuwe bieb en luidde de leesweek in. Leerlingen kunnen nu lekker lezen uit een eigen collectie bibliotheekboeken.

Vol verwachting klopte het hart van de kinderen op het schoolplein. Notabene de burgemeester van Nijmegen kwam hun Bibliotheek op school openen! Burgemeester Bruls spreekt de kinderen enthousiast toe en vertelt hen hoe belangrijk lezen is. “Met lezen kunnen je niet jong genoeg beginnen”, aldus de burgervader. Bruls overhandigt directeur Lotte Schouten en de jongste en oudste leerling van school het bordje van de bieb en knipt het lint door. De bieb is geopend. In optocht gaan de juffen en meesters met hun leerlingen door hun nieuwe bibliotheek. De opening van de Bibliotheek op school luidt meteen het begin van de leesweek in. Een week waarin lezen centraal staat en de kinderen allerlei opdrachten doen.

Bredere kijk op de wereld

Lotte Schouten, directeur van basisschool Petrus Canisius, is enthousiast over de nieuwe Bibliotheek op school: “We zijn trots dat we samen met Bibliotheek Gelderland Zuid deze prachtige bieb konden inrichten. We hopen dat onze leerlingen via deze boeken nieuwe werelden gaan ontdekken. Want lezen is niet alleen goed voor de taalontwikkeling en woordenschat, maar ook voor het verbreden van je kijk op de wereld.”

Samenwerking tussen bibliotheek en school

De ‘Bibliotheek op school’ is een landelijke aanpak voor het basisonderwijs, waarin bibliotheken en scholen structureel samenwerken. Met een wisselende aangepaste boekencollectie, leesbevorderingsactiviteiten en aandacht voor mediawijsheid, werkt de bibliotheek samen met de school aan het vergroten van leesplezier en mediawijsheid bij leerlingen. Via het digitale portaal SchoolWise hebben de leerlingen toegang tot de gehele jeugdcollectie van de Bibliotheek Gelderland Zuid, waaruit zij ook materialen kunnen reserveren. De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft deze samenwerking inmiddels met meer dan 55 scholen in haar werkgebied. Meer weten? Kijk op www.obgz.nl/scholen voor meer informatie.Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen