15-jarige Nijmegenaar Lars onderscheiden als beste jeugdige rugbyscheidsrechter

Sport
Van onze redactie
17 mei 2022

De 15-jarige Lars Looten van de Nijmeegse Rugby Club The Wasps is afgelopen weekend door Rugby Nederland verkozen tot winnaar van de Young Referee Award 2021-2022. Met deze prijs wil Rugby Nederland jongeren stimuleren om ook de fluit op te pakken en rugbyscheidsrechter te worden. Ook binnen rugby geldt: zonder scheidsrechters geen wedstrijden.

Lars is in 2018 als 11-jarige tijdens een beginnersdag voor jonge rugbyscheidsrechters begonnen. Onder begeleiding van ervaren rugbyscheidsrechters Michael Assman en Mireya Dijkstra van Rugby Nederland zette hij op 1e paasdag in 2018 tijdens het internationale jeugd rugby toernooi bij RC Hilversum zijn eerste schreden als referee op het rugbyveld.

Na dit toernooi volgende er nog een flink aantal toernooien, waaronder het ARC KIKA toernooi en het North Sea Beach toernooi in Scheveningen waar hij 2 finales in het Beach-stadion mocht fluiten. Ondanks de coronaperiode heeft hij zich verder weten te ontwikkelen door een groot aantal competitiewedstrijden van U14-teams te fluiten.

Dit jaar was hij wederom actief als rugbyscheidsrechter op het internationale jeugdtoernooi in Hilversum, om daar wedstrijden van onder meer Engelse U16-teams te fluiten. Ook heeft hij op z’n 15e zijn eerste U18-competitiewedstrijd gefloten en mocht hij afgelopen weekend ook assistent referee zijn bij de finales om het NK bij de U14 en U16. Tevens mag hij in juni op uitnodiging van de European Beach Rugby Association (EBRA) en Rugby Nederland als rugbyscheidsrechter naar het internationale Beach Rugbytoernooi in Porto, Portugal.

Nadat hij in 2019-2020 al genomineerd was voor de Young Referee Award heeft hij deze dan nu voor het seizoen 2021-2022 gewonnen.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen