Marikenhuis - Thema-avond over longkanker en stoppen met roken

Gezondheid
Van onze redactie
17 mei 2022

Een interactieve bijeenkomst over (nieuwe) inzichten en behandelopties bij longkanker en stoppen met roken. Dinsdag 31 mei| 19.30 – 21.30 uur | Marikenhuis | Themabijeenkomst | Inloop vanaf 19.00 uur | Gratis entree. Inleiders: dr. Michiel Spanbroek, longarts oncologie in het CWZ, en Tiny Rooijendijk, longverpleegkundige bij ZZG zorggroep en stoppen-met-roken-coach.

Onderwerpen die veelal leven bij mensen, geconfronteerd met longkanker, zelf of als naasten, zijn bijvoorbeeld:

* Wat is de huidige stand van zaken en zijn er nieuwe inzichten rond diagnostiek- en behandelopties? Zijn er nieuwe ontwikkelingen, ook in combinaties van verschillende behandelingen? En welke invloed kan dit op de prognose hebben?
* Longkanker is een aandoening van de moderne tijd. Welke rol spelen risicofactoren als roken, asbest, andere kankerverwekkers en COPD?
* Zijn de behandelopties afhankelijk van het type longkanker? Hoe uitgebreid is de ziekte, zijn er uitzaaiingen? Welke invloed heeft de ziekte op mijn conditie, zowel lichamelijk als psychosociaal?
* Welke keuzes zijn er te maken, en welke impact hebben behandeling op je huidige en toekomstige leven? Hoe maak je een goede keuze? Wat heb je daar als patiënt voor nodig?
* Wat kun je zelf doen? Stoppen met roken, al dan niet samen met bewegen is natuurlijk belangrijk. Niet alleen preventief, maar ook als je al kanker hebt.
* Waarom is het zo moeilijk is om te stoppen met roken, en waarom is dat zo moeilijk vol te houden? Je bent verslaafd (gemaakt) aan roken. Welke hulp en ondersteuning zijn er mogelijk? Waar vind ik die?
* Wat zijn de effecten van meeroken? Op kinderen en ouderen, of op huisdieren.
* Hoe kan ik mijn naaste(n), of mijn omgeving op een goede manier benaderen om te stoppen met roken?

Kortom, een veelheid aan vragen en thema's. Veel daarvan komt op deze thema avond aan de orde, maar het is vooral een interactieve avond, waarin ruimschoots gelegenheid is tot het stellen van vragen, discussie en reactie van u als betrokkene.
Inleiders zijn dr. Michiel Spanbroek, longarts oncologie in het CWZ, en Tiny Rooijendijk, longverpleegkundige bij ZZG zorggroep, en stoppen-met-roken-coach.
De avond is voor iedereen die geraakt is door longkanker, zowel (ex-)patiënten als hun naasten, als ook voor (mee)rokers. De avond is gratis toegankelijk.

U kunt u aanmelden op de website www.marikenhuis.nl
Het Marikenhuis vindt u aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties