NEC voldoet niet aan de verwachtingen. Of wel!

Tekst: John Vrolijks | foto's: Broer van den Boom
16 mei 2022

De play-offs voor Europees voetbal missen terwijl je de beste uitgangspositie had tegen Fortuna Sittard lijkt dramatisch maar wellicht is realisme nu beter op zijn plaats. Wie had er tenslotte niet op voorhand voor een 11e plek in de competitie getekend?

Om je direct na een promotie zo gemakkelijk te handhaven is toch een prima prestatie, hoe je het ook bekijkt! Had er meer ingezeten? Natuurlijk! Maar wie realistisch is en de wedstrijden bekijkt zal toe moeten geven dat we nooit een contante vorm getoond hebben. Door wat voor redenen dan ook. De automatismen hebben we nooit structureel gezien.

Branderhorst was wellicht de meest contante speler en Okita maar vooral Tavsan maakten het verschil. Onze backs haalden een voldoende maar het middenveld o.l.v Lasse Schöne was té wisselvallig. Dat kwam omdat, zoals gezegd, de automatismen en nooit constant in zaten. En ook dit is logisch want je hebt tijd nodig om aan elkaar te wennen. Het is tenslotte het eerste jaar dat er met deze spelersgroep gespeeld werd.

Daarom zou het mooi zijn als de groep bij elkaar zou blijven maar met een spits die ook de ballen vast houdt. De geruchtencarrousel laat weten dat er wellicht 7 nieuwe spelers komen. Maar hopelijk gaan er niet teveel spelers weg! Als Schöne en Barreto straks wegvallen verdwijnt het hart van de ploeg. Ook in de kleedkamer. Dan kan je weer helemaal opnieuw beginnen en zullen we moeten afwachten of we dan weer bij de eerste 11 komen. En dat valt te betwijfelen.

Bent u ook zo nieuwsgierig hoe het verder gaat? Wij ook! Je blijft toch altijd een NEC'er hè.


Dit bericht delen:

Advertenties