Jongens van De Sterredans winnen schoolvoetbaltoernooi Nijmegen

School
Van onze redactie
14 mei 2022

Ze konden hun geluk niet op. Na een zinderende finaleronde namen de jongens van groep 7/8 van De Sterredans de wisseltrofee van het schoolvoetbaltoernooi regio Nijmegen mee naar huis.

Het publiek stond afgelopen vrijdagavond 13 mei rijen dik langs het hoofdveld van Sportvereniging Blauw-Wit. Dat was het strijdperk voor de finaleronde van het schoolvoetbaltoernooi regio Nijmegen. Maar liefst eenenzestig teams speelden de afgelopen weken in de voorrondes op de velden van sv Hatert en sv Blauw-Wit. Slechts drie teams drongen door tot de finaleronde op vrijdagavond.

Spannende strijd
De eerste wedstijd tussen basisschool Kindcentrum TOON en De Sterredans werd na een zeer spannende strijd met 2-3 nipt gewonnen door De Sterredans. Daarna was het de beurt aan basisschool NSV2 om het op te nemen tegen Kindcentrum TOON. In die wedstrijd bleken de jongens van TOON met 2-3 te sterk voor NSV2. De derde wedstrijd ging vervolgens tussen De Sterredans en NSV2, waarbij de jongens van De Sterredans met 5-1 overtuigend wonnen. Daarmee werden zij ongeslagen kampioen van regio Nijmegen. De tweede plek ging uiteindelijk naar Kindcentrum TOON.

Volgende rondes
Voor de winnaars van de lokale voorrondes organiseert het KNVB regio-, district- en landelijke finalewedstrijden. Aanstaande woensdag 18 mei a.s. spelen zowel Kindcentrum TOON als De Sterredans op de velden van Quick ’88 in de voorrondes in regio 3 en 4 van KNVB district Oost.