Nijmegen vangt weer tijdelijk asielzoekers uit Ter Apel op

Asielzoekers
Van onze redactie | Foto: Lars Schwachöfer
13 mei 2022

De gemeente Nijmegen helpt, net als vorige maand, op verzoek van het COA de komende nachten bij de crisisnoodopvang van asielzoekers uit Ter Apel. Vandaag arriveren ongeveer 100 mensen uit Ter Apel bij de crisisnoodopvang in de Jan Massinkhal.

Zoals bekend is de opvang in Ter Apel overbelast, daarom is het COA voor de korte termijn op zoek naar slaapplaatsen voor de mensen die daar verblijven. Nijmegen biedt nu 100 plaatsen aan. Hoe lang de opvang voor deze groep asielzoekers in de Jan Massinkhal nodig is, is op dit moment nog niet bekend. Wel is met het COA afgesproken dat de sluitingsdatum van de Jan Massinkhal per 1 juni overeind blijft.

Burgemeester Bruls: “Zoals ik vorige maand ook al zei, vind ik het buitengewoon tragisch dat de opvang van vluchtelingen in Nederland nog steeds zulke acute noodoplossingen vraagt. Maar we zien allemaal de hoge nood in Ter Apel. Ik beschouw het dan ook nog steeds als onze plicht om bij te dragen aan een oplossing hiervoor. Wij hebben tot 1 juni ruimte in de Jan Massinkhal om 100 mensen te kunnen huisvesten. We hebben daarom besloten ook deze keer mee te werken aan het verzoek van het COA hier per direct tijdelijk mensen onder te brengen. Hierdoor ontstaat in ieder geval de komende dagen wat lucht”.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen