Hatert beweegt met basisschool De Klumpert

School
Van onze redactie
13 mei 2022

Op maandag 23 mei organiseert groep 8 van basisschool De Klumpert een sportieve buurtmiddag op het Cruijff Court in Hatert. Deze sportieve buurtmiddag zal van ongeveer 13:00 tot 15:00 duren en zal bestaan uit actieve spelletjes, waaronder een estafette, waarbij er gezond eten en drinken gepromoot worden. Ter afsluiting hebben de kinderen nog een spannende onthulling met een bijzondere boodschap. De hele buurt is welkom om te komen kijken en eventueel een spelletje te wagen!

Basisschool De Klumpert doet mee aan een project van stichting Move. Move koppelt kinderen die minder voorsprong hebben dan hun leeftijdsgenoten aan studenten. Samen komen zij in actie voor hun omgeving, zodat de kinderen hun talenten ontdekken en welke impact zij kunnen hebben op hun eigen leefomgeving. Dit jaar koos groep 8 van de Klumpert het thema ‘bewegen en gezondheid’ voor hun project. Samen met een vijftal studenten zijn zij aan de slag gegaan om dit thema toe te passen op hun eigen wijk Hatert.

De kinderen zijn direct vol enthousiasme in het project gedoken en hebben daarvoor zelfs met de buurtbewoners gesproken over ‘bewegen en gezondheid’ in Hatert. Hieruit volgde dat ze graag iets actiefs wilde organiseren, waarbij de buurt ook echt betrokken wordt. Om helemaal in het thema te blijven moet er natuurlijk ook voor gezond eten en drinken gezorgd worden. Tot slot werd er bedacht om iets blijvends voor zowel de wijk als de kinderen te ontwerpen, maar dit wordt nog even een verrassing gehouden tot 23 mei!

Over Stichting Move
Stichting Move realiseert duurzame verbindingen in de samenleving met projecten die ontmoeting stimuleren. Move zet zich in voor kinderen en jongeren van 10 tot 16 jaar die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. In een doorlopende leerlijn van maatschappelijke projecten ontdekken zij hun talenten en welke waardevolle positie zij in de samenleving kunnen innemen op basis van die talenten. Al meer dan 16.000 kinderen en jongeren deden mee aan een Move-project.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen