CWZ kijkt terug op twee jaar COVID met fotowand

Corona
Van onze redactie
13 mei 2022

Op donderdag 12 mei, de Dag van de zorg, heeft het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) een fotowand onthuld als herinnering aan het ziekenhuis in coronatijd. Na twee intensieve jaren is het nu rustiger met COVID-besmettingen en worden ook in CWZ de laatste maatregelen losgelaten. Met deze fotowand wil CWZ de herinnering aan deze moeilijke periode levend houden. 

De fotowand is te zien tussen de hoofingang en de oogkliniek, en bestaat uit een collage van foto’s die fotograaf Patricia Rehe tijdens de pandemie maakte.

Eerlijke beelden van hoe het was

De fotowand werd onthuld door Ale Houtsma, voorzitter raad van bestuur. Het is een mozaïek van CWZ-beelden uit verschillende perioden. Van voorjaar 2020, toen COVID-19 de wereld overviel, tot aan de vijfde besmettingsgolf in 2021. De beelden vertellen het verhaal van narigheid en saamhorigheid. Van afstand en nabijheid. Van het redderen en overleven. Van kwetsbaarheid en kracht. Eerlijke beelden van hoe het was.

Opgedragen aan alle CWZ’ers

De wand is opgedragen aan alle medewerkers van CWZ. Ale Houtsma: ‘Deze Dag van de zorg is een mooi moment om even stil te staan bij het afsluiten van deze zware periode. Het thema van deze dag is immers ‘Jij bent waardevol’. En waardevol waren al onze medewerkers in coronatijd. Ik ben ontzettend trots op hen. Dankzij hun grenzeloze inzet en flexibiliteit hebben we het samen voor elkaar gekregen om de zorg overeind te houden tijdens de pandemie.’

Bedankt patiënten en bezoekers

Op de fotowand worden ook patiënten en bezoekers bedankt. Ale: ‘Het is ook voor hen een erg moeilijke tijd geweest. In het begin van de pandemie legde het onbekende virus de gewone zorg bijna helemaal plat. We zijn blij dat we nu de laatste strenge maatregelen kunnen loslaten, zodat er weer meer mensen op bezoek kunnen komen bij patiënten en er weer altijd een begeleider mee kan naar afspraken. De afgelopen twee jaar waren voor niemand gemakkelijk.’


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen