Voetbal: NEC komt net tekort tegen PSV

Sport
Tekst via website NEC | Foto: Lars Schwachöfer
12 mei 2022

Het Philips Stadion was woensdagavond het strijdtoneel voor het midweekse treffen tussen PSV en NEC. Waar PSV in eerste instantie een makkelijke overwinning leek te gaan boeken, kwam de ploeg van Rogier Meijer in de tweede helft sterk terug. Het was echter niet genoeg: 3-2.

PSV kreeg de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Ritsu Doan kon de Eindhovenaren al na vier minuten op voorsprong zetten, maar zag Mattijs Branderhorst met een ijshockey-save de bal uit het doel houden. Het spel golfde hierna heen en weer met de kleine kansen voor PSV. De openingstreffer voor PSV viel na 25 minuten toch enigszins onverwacht. Doan mocht zonder enige druk op de bal vanaf twintig meter uithalen en verschalkte hiermee Branderhorst in de korte hoek. N.E.C. kreeg zijn eerste grote kans na 33 minuten spelen. Bart van Rooij zette met een lage voorzet Elayis Tavsan in kansrijke positie, maar deze schoot net over het doel van de Eindhovenaren. Waar de Nijmeegse hoop een beetje tot leven werd geroepen, werd deze ook weer snel de grond in gestampt. Wederom van grote afstand mocht PSV vrij uithalen. Hier maakte Erick Gutiérrez gretig gebruik van: de Mexicaan streepte de bal kiezelhard in de rechterkruising en tekende zo voor de 2-0. Net voor rust kreeg Jordy Bruijn nog een grote kans, maar deze kreeg hij echter niet onder Mvogo door.

De formatie van Rogier Meijer ging na rust door waar het net voor rust mee gestopt was. Ali Akman kwam al snel één op één met Mvogo, die wel kon redden. In de daarop volgende corner was de goal nog dichterbij. Een kopbal van Rodrigo Guth werd nog maar net van de lijn gehaald door de PSV-goalie. N.E.C. domineerde het eerste kwartier na rust, maar wist de kansen niet af te maken. PSV was aan de andere kant wel dodelijk effectief, want na 62 minuten was het Eran Zahavi die de Brabanders met een bekeken schuiver op 3-0 zette. Opgeven stond bij de ploeg van Rogier Meijer niet in het woordenboek, want drie minuten later liep Mikkel Duelund prompt een voorzet van Bart van Rooij binnen voor de 3-1. De Nijmegenaren roken bloed en zetten het op aanvallen. Cissoko kreeg aan de linkerkant van de zestien meter de bal en passeerde zijn tegenstander. Sangaré probeerde hier een stokje voor te steken, maar beging hierbij een overtreding. De penalty werd ijskoud binnen geschoten door Jonathan Okita: 3-2. In het restant van de wedstrijd viel de gelijkmaker echter niet meer.