Brand tegen pand aan Groenewoudseweg

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
11 mei 2022

Vanmorgen brak omstreeks 7.00 uur brand uit tegen het oude Doornroosjegebouw aan de Groenewoudseweg. De brandweer bestrijdt de brand.

De brand werd ontdekt door verkeersdeelnemers. Zij dachten rook uit het dak van het gebouw te zien komen en alarmeerden de brandweer. Omwonenden vertelden dat er al enige tijd rook hing, omdat een dakloze zat te koken in de bosschages achter het pand. Na enige tijd ontstond er brand, waarbij de vlammen enkele meters hoog tegen het pand sloegen. De zwarte rookwolk was in de wijde omgeving te zien.

De brandweer was snel ter plaatse aan de achterzijde van het pand. Een raam waaronder de brand woedde is uit het kozijn gesprongen. De brandweer liet meerdere wagens komen omdat het onbekend was of er ook brand woedde binnenin het gebouw en of er mensen aanwezig waren. De brandweer is het gebouw binnengegaan om de binnenzijde te controleren.

De politie sloot het Pagodepad af tussen de Sint Annastraat en de Groenewoudseweg in verband met de brandweervoertuigen. De brandweer liet weten dat de brand niet naar binnen geslagen was. Wel hing de ruimte van het raam vol met rook. Ook twee aangrenzende ruimtes van De Basis moesten geventileerd worden vanwege rook.

Aan de achterzijde van het pand woonde een dakloze, zo liet de eigenaar van het pand aan de brandweer weten. Op de plek waar de brand ontstond stond een zelfgemaakte oven. Of deze de oorzaak van de brand is geweest, is niet te achterhalen. De dakloze is niet aangetroffen. Ook in het pand waren geen personen aanwezig. Niemand raakte gewond.


Dit bericht delen:

Advertenties