Zilveren Waalbrugspeld voor Frans Hendriks

Vrijwilligerswerk
Van onze redactie | Foto's: Geert Timmer
10 mei 2022

Frans Hendriks (76) heeft een Zilveren Waalbrugspeld gekregen voor zijn jarenlange inzet voor NEC Nijmegen en zijn toewijding voor Nijmegenaren die het minder goed hebben.

Frans Hendriks heeft zoveel voor de club NEC betekend dat hij er de erenaam ‘sponsor van de eeuw’ aan heeft overgehouden. Deze eretitel heeft betrekking op de zakelijke en financiële diensten die hij al die jaren voor N.E.C. heeft geleverd, maar ook op zijn persoonlijke inzet. Dhr. Hendriks staat in Nijmegen en buiten de stad bekend als belangenbehartiger en ambassadeur van de Nijmeegse voetbalclub.

Prins Carnaval
Frans Hendriks heeft ook zijn sporen verdiend in het Nijmeegse carnaval. Hij heeft diverse functies bekleed, waaronder die van prins Carnaval. In die hoedanigheid had hij veel aandacht voor de minder bedeelden en bejaarden in de stad.

Deze aandacht en zorg voor de ander zijn kenmerkend voor dhr. Hendriks. Ook als lid van het bestuur van de Kolpingvereniging zette Frans Hendriks zich jarenlang in voor de minder bedeelde Nijmeegse medemens.

Frans Hendriks wordt gekend als een bijzonder fijn mens, die ondanks tegenslagen in zijn leven, positief in het leven staat. Voor zijn enorme inzet en toewijding kreeg Frans de Zilveren Waalbrugspeld uitgereikt.

Burgemeester Bruls reikte de Zilveren Waalbrugspeld uit op dinsdag 10 mei om 16.45 uur. De uitreiking vond plaats bij N.E.C. Nijmegen, Stadionplein 1.

   


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen