AED Hartslag Nijmegen wil de hart-veiligste stad maken!

Gezondheid
Van onze redactie
10 mei 2022

We hebben een kort gesprek met voorzitter Nico de Boer en Peter Saras, de secretaris van AED Dukenburg. De stichting is in 2013 opgericht en bestaat nu dus 9 jaar.

“Van een paar AED’s ophangen tot nu heel Nijmegen proberen vol te krijgen, is hetgeen we nastreven”, laten de bestuursleden enthousiast weten.
Op dit moment hangen er in heel Nijmegen vanuit de gezamenlijke AED-stichtingen 111, waarvan Hartslag Nijmegen het hoofdbeheer doet. Vanwege Corona is AED Dukenburg op dit moment dus ook het hoofdbestuur van Hartslag Nijmegen geworden. “Wij en de gemeente Nijmegen hebben het plan opgevat om op gebied van AED nu 5 stichtingen onder te brengen die zelfstandig gaan werken. Daar zitten tenslotte nogal wat voordelen aan, waardoor we gemakkelijker en adequater kunnen werken!”

Vrijwilligers gezocht
Op de vraag of er voldoende handen zijn om alles te realiseren en zo ook op tijd te kunnen reanimeren, antwoordt het tweetal: “Op dit moment ligt onze prioriteit om heel Nijmegen vol te hangen. Daarvoor zoeken we vrijwilligers die ons kunnen ondersteunen. U kunt hiervoor contact opnemen met 0630894688 of mailen naar bestuur@aeddukenburg.nl.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties