Hulpdiensten massaal aanwezig op station Nijmegen

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
10 mei 2022

De hulpdiensten zijn vanmiddag omstreeks 13.00 uur gealarmeerd voor een aanrijding met een trein op het centraal station. Personeel op het station spreekt van een ongeluk.

Perron 1 en een deel van perrons 3 en 4 van het station zijn afgezet door NS personeel. Meerdere brandweerwagens, ambulances, politiewagens, eenheden van incidentenbestrijding van ProRail en een traumahelikopter kwamen ter plaatse.

De traumahelikopter landde in het Kronenburgerpark om de trauma-arts van het Mobiel Medisch Team (MMT) af te zetten. Na enige tijd werd een persoon op een brancard naar de buitenzijde van het station gebracht. Omstanders werden op afstand gehouden.

De patiënt werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht De trauma-arts is met de patiënt meegereden naar het ziekenhuis. Personeel van de NS op het station spreekt van een ongeluk. Omstanders zijn opgevangen en krijgen slachtofferhulp aangeboden.

De politie en ProRail doen onderzoek op het station. NS laat weten dat alleen treinen naar Arnhem blijven rijden. Er rijden geen treinen op de trajecten Nijmegen - Den-Bosch en Nijmegen - Boxmeer. De treinen die onderweg waren naar Nijmegen, zijn op andere stations gestopt. De NS verwacht dat de treinen omstreeks 16.30 uur weer volgens dienstregeling rijden.


Dit bericht delen:

Advertenties