Stuk van d'Almarasweg wordt omgedoopt in Victor Westhofflaan: bijzondere eer voor de Hortus

Natuur
Van onze redactie
9 mei 2022

Hortus Nijmegen heeft ruim vijftig jaar als postadres de D'Almarasweg 22d gehad. Het stuk naar de Botanische Tuin en de Theetuin wordt nu herdoopt in Victor Westhofflaan. Het is een mijlpaal die Hortus Nijmegen met grote trots vervult.

Radboud Universiteit richtte de Hortus destijds op, sterk geïnspireerd door plantensocioloog Victor Westhoff. Westhoff legde de wetenschappelijke basis voor de natuurbescherming in Nederland. Hij heeft een standbeeld in de Botanische Tuin (en op zes andere, groene plekken in Nederland).

Han van Krieken, rector magnificus van Radboud Universiteit, opent de nieuwe laan op 9 juni, 19.30 uur. Vervolgens finisht Nijmegenaar en natuuractivist Jeroen van Zuylen (foto) zijn sponsorfietstocht ‘Jeroen en de zeven beelden’. En aansluitend is er het Hortuscafé, dit keer over het bijzondere gedachtegoed van Westhoff. 

Sprekers op deze avond zijn:

  • Frank Saris, natuurbeschermer en schrijver van een thematische biografie over Victor Westhoff. Hij gaat het hebben over de ideeën van Westhoff en hoe die in de praktijk te brengen.
  • Matthijs Schouten, ecoloog/filosoof en strategisch adviseur van Staatbosbeheer. Hij spreekt met een natuurfilosofische insteek over de beleving en het behoud van de natuur.

Er is volop ruimte voor vragen en discussie met de sprekers. De presentatie is in handen van Ron Vervuurt. Tijdens het Hortuscafé zijn er optredens van Wouter en de Draak.

Ticket kopen
U kunt van te voren een ticket (5 euro + kosten) reserveren via: Ik ben aanwezig

 


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen