Met een boot door Nijmeegse binnenhaven: TPN-West houdt ‘Open Dag’

Ondernemers
Van onze redactie
9 mei 2022

Altijd al nieuwsgierig geweest naar wat zich zoal afspeelt op TPN-West, het bedrijventerrein van Nijmegen-West en Beuningen/Weurt? Kom dan zaterdag 14 mei naar de open dag. Tussen 10.00 en 17.00 uur gaan er diverse tours over het terrein waaronder een boottocht door de binnenhaven van Nijmegen.

 

De binnenhaven van Nijmegen is één van de grootste binnenhavens van Nederland en heeft een zeelicentie. Door de gunstige ligging aan de rivier de Waal, de directe aansluiting op het Maas-Waalkanaal en de omliggende snelwegen A50 en A73 heeft de haven van Nijmegen uitstekende verbindingen met de zeehavens en het Duitse achterland.

Boottocht

Op 14 mei, tijdens de ‘Open Dag van TPN-West, gaan er over de gehele dag 6 vaarten door de binnenhaven, de laatste om 16.00 uur. Op het festivalterrein bij Planet Awesome (achter de ANAC) kan men een bootticket bemachtigen. Je wordt vandaar met de bus naar de opstaplaats gebracht. De eerste bus vertrekt om 10.30 uur. Een unieke belevenis want bijna niemand ziet het bedrijventerrein TPN-West met zijn enorme diversiteit aan bedrijven vanaf de waterkant. Er gaat een gids mee die uitleg geeft over alles wat er te zien is.

Overige tours

Vanaf Planet Awesome gaan er ook nog zeven tours naar andere bedrijven. Neem de tour naar ARN en volg de route van vuilniszak tot verbrandingsoven. Bezoek BCTN en zie met eigen ogen zien hoe omvangrijk het containertransport is van en naar de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen? Wil je alles weten over energietransitie? Tour dan langs de oude energiecentrale van ENGIE die momenteel wordt gesloopt. Zie hoe kolenstook wordt vervangen door machtige windturbines. Ben je geïnteresseerd in de enorme heftrucks van HYSTER, boek dan een tour met de zonnetrein door de fabriekshal. Hou je van industrieel erfgoed? Ga mee op een avontuurlijke tour door de voormalige PAPIERFABRIEK en laat je verassen met spel en spanning. Wil je weten hoe jouw poep wordt omgezet in energie? Neem dan een tour naar het WATERSCHAP. Men laat het je daar zien. Het verpakken van medische producten is niet zomaar iets. Wat hierbij komt kijken, kom je te weten tijdens de tour naar VALUEPACK.

Festivalterrein

Op het terrein van Planet Awesome aan de Energieweg 102 te Nijmegen (Achter de ANAC Carwash) wordt een waar festivalterrein ingericht met tenten, muziek, een foodtruck en productpresentaties. En….  een podium met presentaties en optredens. Je kunt daar neerstrijken op het terras met een hapje en drankje. Er is ook een speciaal programma met kinderspelen en kunstworkshops met de restproductie van EKI, de rubber- en foamproducent. Je kunt ook zelf een vogelhuisje bouwen onder leiding van een timmerman van bouwbedrijf Cuppens.

Op het festivalterrein bij het Planet Awesome vind je het ticketbureau waar je een busticket kan bemachtigen voor een (of meerdere) tours. Deze rijden allemaal volgens een vooraf vastgesteld reisschema, De tours starten en eindigen allemaal op het festivalterrein.

Kijk voor het reisschema op:  www.tpnwest.nl

Duurzame economie

Bij TPN-West komen industrie, wonen en werken samen. Het bedrijventerrein grenst aan de woonwijken in Nijmegen-West en Weurt. Daarom is maximale aandacht voor een gezonde leef- én werkomgeving van cruciaal belang. Er is een duidelijke transitie gaande: ondernemers investeren in innovatie en duurzaam ondernemerschap. Bedrijvenvereniging TPN-West helpt hen daarbij. Om zo samen te werken aan de verbetering van de leefomgeving.


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen