NEC: Cissoko eist heldenrol op in duel met Go Ahead Eagles

NEC
Tekst via website NEC | Foto: Broer van den Boom
8 mei 2022

NEC heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de strijd om het laatste play-off ticket. De ploeg van Rogier Meijer won in de absolute slotfase met 1-0 door een doelpunt van invaller Ibrahim Cissoko.

N.E.C. schoot uit de startblokken en was na twee minuten al dichtbij een goal. Jonathan Okita legde de bal goed terug na een voorzet van Jordy Bruijn, Rodrigo Guth wist hierna echter niet Eagles-goalie Noppert te verschalken en zag zijn inzet tot corner gepromoveerd worden. De Braziliaan was tien minuten later bijna trefzeker aan de andere kant van het veld. Hij kopte een ingooi van Go Ahead Eagles ongelukkig op eigen doel. Gelukkig voor de Nijmegenaren kon rots in de branding Mattijs Branderhorst met een snelle reflex nog een tegentreffer voorkomen. N.E.C. bleef in het verdere verloop van de eerste helft de gevaarlijkste ploeg en creëerde via Jonathan Okita, Dirk Proper en Ali Akman mogelijkheden op de openingstreffer. Het vizier stond echter nog niet op scherp bij de mannen. Zo zochten de beide ploegen met de brilstand nog op het scorebord de kleedkamers op.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van de voeten van Elayis Tavsan. De rechtsbuiten dribbelde langs zijn tegenstander en probeerde met een sluw lobje Noppert te verslaan, de boomlange doelman kon de bal nog net over de lat tikken. De tweede helft werd gekenmerkt door weinig mogelijkheden en slordig spel van beide ploegen. Lang leek dit te leiden naar een bloedeloze remise. Het slotoffensief van N.E.C. zorgde echter dat dit niet gebeurde. Mikkel Duelund kreeg de bal op de achterlijn en hield goed het overzicht. Hij legde de bal voor Ibrahim Cissoko klaar, die wel raad wist met het lege doel: 1-0. Zo kreeg het publiek in de Goffert de overwinning waar het al even naar snakte en creëerde N.E.C. een goede uitgangspositie voor zichzelf in de strijd om plek acht.