Vierde editie van Swim to Fight Cancer in de Nijmeegse Spiegelwaal

Goed doel
Van onze redactie
7 mei 2022

Iedereen kent wel iemand die getroffen is door kanker - met of zonder goede afloop. Zwemmen met het doel dat kanker in de toekomst geen dodelijk ziekte meer hoeft te zijn. Dat staat centraal tijdens de vierde editie van Swim to Fight Cancer in de Nijmeegse Spiegelwaal. Op zondag 11 september springen honderden deelnemers in het diepe. Iedereen die ziek is of was, en zij die respect willen tonen aan een geliefde die is getroffen door kanker, kan meedoen. Een dag met een lach en een traan, voor jong en oud.

Ieder uur 14 nieuwe kankerdiagnoses
Per jaar krijgen in totaal meer dan 124.000 mensen kanker, dit zijn er 14 per uur. Stichting Fight Cancer wil iets doen aan deze schokkende aantallen. Wetenschappelijk onderzoek én preventie gaan daarbij hand in hand. Daar is geld voor nodig. De stichting inspireert vanuit die gedachte burgers om in actie te komen om geld op te halen voor onderzoek. Daarom wordt dit jaar op zondag 11 september alweer de vierde editie van het landelijke evenement: Swim to Fight Cancer, in Nijmegen georganiseerd.

“In 2020 is mijn vader, veel te jong, aan kanker overleden. In 2019 deed ik voor het eerst mee aan de Swim in Nijmegen. Sindsdien is sporten voor het goede doel een houvast voor mij die ik gebruik om het verlies van mijn vader een plekje te geven. De energie die ik krijg van het publiek en het behalen van de finish geven mij zo veel kracht!” - Deelnemer, Cindy Franken-Hendriks.

Vriendenuitje of teambuilding
Veel vriendengroepen, maar ook gezinnen en collega’s nemen deel aan het jaarlijks terugkerende evenement. “Geweldig om te zien dat veel organisaties een maatschappelijke bijdrage willen leveren. Dat kan als actieve deelnamevorm met een business team of als niet-actieve deelname als sponsor van het evenement. Vrienden verruilen hun barbecue of avondje bowlen voor een actief moment samen. En gezinnen vervangen hun dagje pretpark voor de Swim als uitje. Dat vind ik fantastisch!” - Vrijwilliger Michael Habeck.

Een goede voorbereiding het halve werk?
Alle deelnemers, zowel individueel als team, krijgen een eigen actiepagina. Deze pagina kan persoonlijk worden ingericht met een eigen verhaal en donatielink. Hiermee haal je als deelnemer zelf geld op voor onderzoek. “Het mooie van de Swim is dat je geen goede zwemmer hoeft te zijn om mee te kunnen doen. Een schoolslag én zwemdiploma volstaan al om de 500, 1500 of 3000 meter te trotseren. We helpen de deelnemers natuurlijk ook. We bieden regelmatig gratis openwater zwemtrainingen aan voor het verbeteren van de techniek.” vertelt vrijwilliger Astrid van Hest.
Aanmelden kan via: www.swimtofightcancer.nl/nijmegen

 


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen