Moving Stories Kunst- & kennisavond bij Museum Het Valkhof

Kunst en cultuur
Van onze redactie | Fotografie: Flip Franssen
5 mei 2022

Museum Het Valkhof in Nijmegen organiseert samen met Radboud Universiteit Network on Migrant Inclusion (RUNOMI) een Moving Stories Kunst- & kennisavond over grenzen en migratie. Bezoekers en een panel van experts gaan op donderdagavond 12 mei met elkaar in gesprek over vragen als ‘Hoe ontstaat migratie?’ en ‘Wat zijn de verschillen van 2000 jaar geleden en nu?’. Tijdens de bruisende avond is er ruimte voor muziek, performance en gesprek. De tickets voor de avond zijn nu te koop.

De ‘moving stories’ van nu en toen

In en om Nijmegen leefden tweeduizend jaar geleden mensen die uit alle hoeken van de wereld afkomstig waren. Om verschillende redenen - soms uit vrije wil maar vaak ook gedwongen- trokken ze naar Noviomagus (Nijmegen) aan de Limes (de grens van het Romeinse Rijk) en lieten alles wat ze kenden achter. Ook vandaag de dag is deze regio een kruispunt van talloze culturen. Met de inbreng van een public-in-residence en hedendaagse kunstenaars verbindt de tentoonstelling Moving Stories de ‘moving stories’ van nu met de mensen en verhalen van toen.

Let’s talk

Op donderdagavond 12 mei organiseert het museum samen met RUNOMI een bruisende avond geheel rond de thema’s grenzen en migratie. Een panel van experts op het gebied van archeologie, geografie, filosofie en grensstudies (Border studies) gaan met elkaar en het publiek in gesprek: wat betekent grens voor een maatschappij, en voor een persoon? Hoe ontstaat een grens? Daarnaast geniet je als bezoeker van muziek door Murset Yavuz en delen een aantal public-in-residence-leden van Moving Stories hun persoonlijke verhaal. Maak de avond af met een bezoek aan de tentoonstelling en een drankje in het museumcafé.

Het panel bestaat uit Farida Nabibaks (choreograaf, filosoof en tevens public-in-residence lid), Sam Alqalqeely (archeoloog, beleidsmedewerker Cultuur Provincie Gelderland), Dawitt Tesfay Haile (promovendus sociale geografie, archeoloog, RU), Henk van Houtem (professor Politieke Geografie en Geopolitiek RU) en Marenne Zandstra (conservator archeologie Museum Het Valkhof).

Marisa Monsanto (procesmanager BIS-project Ontgrenzen) leidt het gesprek.

Locatie: Museum Het Valkhof | Tijd: Inloop vanaf 16.30. Programma 17.00 - 19.00. Einde 20.00. | Prijs: €7,50 incl. entree tentoonstelling. | Tickets: meer info via www.museumhetvalkhof.nl 


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties