Wandel de Nijmeegse 4daagse voor de liefste wensen

4Daagse
Van onze redactie
5 mei 2022

Met de jaarlijkse “WishWalk” loopt een trouwe groep wandelaars de Nijmeegse 4daagse, waarmee ze geld inzamelen om de allerliefste wensen van kinderen met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte in vervulling te laten gaan. 

De Nijmeegse Vierdaagse brengt in 2022 voor het eerst weer een kleine 45.000 Nederlandse en internationale wandelliefhebbers bij elkaar. Ieder jaar loopt ook een groep WishWalkers deze wandeltocht voor de liefste wensen van de wenskinderen van Make-A-Wish. Zij zetten letterlijk een stap extra tijdens hun 30, 40 of 50 kilometer prestatie. 

Hun beweegreden? Elke dag horen gemiddeld 4 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Make-A-Wish vervult al meer dan 30 jaar de liefste wens van deze kinderen om hen kracht te geven voor de toekomst. 

Ga je zelf de uitdaging aan of ken je mensen die de Nijmeegse 4daagse gaan lopen? Word WishWalker en help allerliefste wensen in vervulling te laten gaan! Buiten dat je een goed doel steunt (we vragen een sponsorbijdrage van minimaal 150 euro, die je inzamelt via je persoonlijke webpagina), supporten onze vrijwilligers je van begin tot eind met: 

  • Een gezamenlijke “oefenwandeldag” 
  • Elke dag een rustlocatie langs de route 
  • Gratis Make-A-Wish wandelshirts 
  • Feestelijke start en afsluiting 


Geen wandelambities, maar wil je wel graag doneren? Support Jakob, Kees, René of een van de andere WishWalkers. Voor aanvullende informatie, deelname en donaties bezoek www.wishwalk.nl.

Over Make-A-Wish | www.makeawishnederland.org - www.wishwalk.nl  

Ieder kind heeft een allerliefste wens. Een wens die het verschil maakt. Weer kind kunnen zijn en geen patiënt. Het moment waarop zorgen worden vergeten en geluk en positiviteit voorop staan. Make-A-Wish Nederland vervult sinds 1989 de liefste wensen van kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. 


In al die jaren is gebleken dat voor het wenskind en zijn familie een wensvervulling onvergetelijk is. Het laat het kind weer gewoon kind zijn in plaats van patiënt en maakt het hele gezin sterker voor hun toekomst. De afgelopen jaren heeft Make-A-Wish Nederland al vele duizenden wensen vervuld en de eigen kracht van deze kinderen en jongeren aangewakkerd. Niet de ziekte, maar het kind en/of de jongere zelf staat centraal en dat maakt de wens tot een unieke beleving.   

Make-A-Wish Nederland kan dit allemaal realiseren dankzij de inzet van ruim 400 vrijwilligers. Giften en fondsenwervende acties (geld, maar ook in natura) van bedrijven, scholen en (sport)verenigingen zijn samen met de steun van donateurs en partners noodzakelijk om samen het verschil te maken. Make-A-Wish Nederland ontvangt geen overheidsbijdrage. 


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties