Nijmegen herdenkt oorlogsslachtoffers

Tekst: Van onze redactie | Foto's: Geert Timmer & Ger Neijenhuyzen
4 mei 2022

Vanavond heeft de gemeente zoals elk jaar op 4 mei hen die omgekomen zijn bij oorlogshandelingen, terreur of internationale vredesmissies sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog herdacht.

Om 18.00 uur waren leden van het college van Burgemeester en Wethouders aanwezig bij de herdenking van de Nijmeegse Joodse slachtoffers op de Kitty de Wijzeplaats. Burgemeester Bruls las hier samen met anderen de namen voor van mensen uit de Nijmeegse joodse gemeenschap die de oorlog niet overleefden. Aansluitend vond om 19.00 uur een openbare herdenkingsbijeenkomst plaats in de Sint Stevenskerk. Hier werd door Han van Krieken de overweging uitgesproken.

(Tekst gaat verder onder de foto's)


Kranslegging

Vanaf de Sint Stevenskerk liepen de aanwezigen in een stoet naar het Keizer Traianusplein. Hier startte om ongeveer 19.55 uur de officiële herdenking en kranslegging. Iedereen was welkom om hierbij aan te sluiten. Enkele honderden mensen waren aanwezig. Om exact 20.00 uur was iedereen twee minuten stil. Daarna hield burgemeester Bruls een toespraak. De muzikale omlijsting werd verzorgd door drumfanfare Michaël uit Nijmegen.Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen