Basteicafé op 12 mei: Gif & Groen

Groen
Van onze redactie
4 mei 2022

Openbaar groen en onze tuinen dragen bij aan een beter milieu. Maar weten we eigenlijk wel of ons groen van de kwekers vrij is van gif? Biologische kwekers hebben nauwelijks aandeel in het aanbod van plantgoed. Pesticiden worden nog overal gebruikt bij de kweek, in de bollenteelt nog het meest. 

Het Basteicafé van donderdag 12 mei onderzoekt met een drietal lezingen de gevaren van dit pesticidengebruik en verkent betere alternatieven.

Myrthe Frissen (arts-onderzoeker Radboudumc) gaat in op de gezondheidsrisico's van pesticiden voor de mens. Margriet Mantingh (voorzitter Pesticide Action Network) vertelt wat bekend is over de residuen op planten, bloemen en bloembollen van tuincentra, en het effect op milieu en biodiversiteit. Arjan Vernhout (voorzitter Stichting NL Bloeit!) laat zien dat het zonder gif kweken van tuinplanten goed te doen is en dat er ook vraag naar is in Nijmegen.

Deze avond komt tot stand vanuit het initiatief 'GifvrijGroen' van Operatie Steenbreek Nijmegen, FLORON en IVN Rijk van Nijmegen. De presentatie is in handen van Ignace Latour. De sfeervolle muzikale omlijsting door huis-dj's Jan-Willem Koolen en Maarten van de Ven plus de catering van DROOM! de Bastei maken de avond compleet.

Tijd: 20.00 - 22.30 uur.
Kosten: € 5,00.
Aanmelden: Schrijf je van tevoren in via debastei.nl/basteicafe26. Let op: het aantal toegangsplaatsen is beperkt!  

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via het entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 - 3297070. Voor meer informatie: www.debastei.nl.   


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties