Gedenksteen Dennenstraat onthuld voor oorlogsslachtoffers van Quick 1888

Tekst: Van onze redactie | Foto's: Geert Timmer
4 mei 2022

Vanmiddag werd bij omnivereniging Quick 1888 aan de Dennenstraat een gedenksteen onthuld. Op de gedenksteen staan de 14 namen van oorlogslachtoffers.

Veertien Quickleden kwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven door het oorlogsgeweld. Omdat het archief van de club verloren is gegaan tijdens de oorlog, waren de namen van de slachtoffers langere tijd onbekend. In de Quickblaadjes van de club werden slechts drie namen teruggevonden. Peter van Schaijk en Wim Veenendaal zijn op zoek gegaan naar de leden van Quick die in de oorlog het leven lieten. Via diverse bronnen werden de veertien namen gevonden.

Vanavond werd omstreeks 18.30 uur een gedenksteen met daarop de 14 namen onthuld door burgemeester Bruls en een van de nabestaanden. De aanwezigen werden toegesproken door de burgemeester, Jo de Bruijn, waarnemend voorzitter van Quick1888 en een rabbijn. Na afloop was er de mogelijkheid voor aanwezigen om na te praten.In de gedenktsteen zijn de volgende namen gegraveerd:
Jan Albers (25), Jan Bank (21), André Brouwer (24), Tonny Classen (43), Hendrik Geels (21), Joost Glaser (39), Amandus Hoet (28), Fritz Polak (25), Hans Polak (23), Kurt Polak (20), Willy Rappard (16), Jo Schippers (25), André van der Veer (21), Jan Witjes (20).
Meer informatie over de tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen Quickleden is hier te vinden.
  


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen