Gratis tegelophaaldagen in de wijken St Anna, Hatertse Hei, Grootstal en Hatert

Van onze redactie
3 mei 2022

Na de geslaagde proef in 2021, organiseren Dar NV en Operatie Steenbreek weer gratis tegelophaaldagen. Woon je in de wijk St Anna, Hatertse Hei, Grootstal of Hatert en vervang jij de tegels in je tuin door GROEN? Meld je snel aan. Dar haalt de stenen op 10, 11 of 18 juni gratis bij je op. Zo werken we samen aan een groene stad. En helpen we Nijmegen naar de overwinning bij het NK Tegelwippen!

Nijmegen doet mee met het NK Tegelwippen 2022. We gaan de strijd aan met Arnhem en ruim honderd andere Nederlandse gemeenten. De gemeente die vóór 31 oktober de meeste tegels per inwoner wipt, wint de prestigieuze Gouden Tegel. Door samen zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen kun je vaker genieten van vlinders en vogels. Ook is een groene leefomgeving goed voor je gezondheid. Bovendien zorgt een groene tuin voor verkoeling in de zomer en kan regenwater bij hoosbuien goed weglopen. De tegels die worden opgehaald tellen mee voor het NK Tegelwippen.

Stenen eruit, compost erin!

Als je tegels uit de tuin haalt, is het belangrijk dat nieuwe planten in gezonde grond terechtkomen. Vervang daarom het gele zand onder de tegels door zwarte aarde. Door compost te mengen met aarde zorg je ervoor dat planten die dit nodig hebben extra voeding krijgen. Dar helpt deelnemers van de tegelophaaldagen op weg met compost die gemaakt is van ingezameld groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval). Hoe mooi is dat!

Aanmelden

Aanmelden voor de tegelophaaldagen kan als je tegels vervangt door groen. Stuur een foto van jouw tuin mét stenen en daarna een foto van je mooie groene tuin. Het aantal adressen is beperkt, wees er dus snel bij! Aanmelden kan van 7 tot en met 30 mei via www.dar.nl/steenbreek. Te laat om aan te melden? Mail dan naar netwerk.steenbreek@debastei.nl voor de reguliere Steenbreekhulp bij het ophalen van tegels. In het najaar zijn er twee tegelophaaldagen in de wijken Heseveld, Waterkwartier, Willemskwartier en Wolfskuil. Ook dan telt de opbrengst mee voor het NK Tegelwippen. En natuurlijk voor een groene stad!


Dit bericht delen:

Advertenties