Nijmeegse Rhea Koeblal vertelt op Radio 1 over rechten voor mensen met een beperking

Van onze redactie
3 mei 2022

Vandaag was er een interview op NPO Radio 1 met de oud-Nijmegenaar van het jaar Rhea Elise Koeblal. Daarin vertelde ze hoe ze op alle mogelijke manieren aanloopt tegen problemen in onze maatschappij vanwege haar lichamelijke beperking.

Veel basale rechten voor mensen met een beperking zijn nog altijd niet goed geregeld in ons land. Rhea Elise, die in een rolstoel zit, legt uit hoe zij tegen muren aanloopt, o.a. bij haar verhuizing. Directeur Ilya Soffer van koepelorganisatie Iederin vertelt hoe lokale overheden problemen nauwelijks nog kunnen oplossen. 

Rhea heeft voor haar moeizaam verlopende verhuizing naar Berg en Dal een crowdfundactie opgezet: Freedom of movement / Vrijheid van vestiging

Daar meldt de Nijmeegse, die ook bekend staat om haar acties voor openbare piano's in de stad: "Om mijn crowdfunding en het bredere maatschappelijke probleem onder de aandacht te brengen heb ik met zeven musici van het Nederlands Blazers Ensemble een muzikale actie mogen houden op station Nijmegen en daar heb ik een video van gemaakt."


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen