Veiling en verkoop van objecten uit Sint Stevenskerk voor onderhoud

Tekst: Van onze redactie | Foto: Lars Schwachöfer
3 mei 2022

Vanaf 2 mei wordt er een aantal objecten uit de Stevenskerk geveild via Marktplaats. Op zaterdag 28 mei worden er in de kerk objecten geveild en verkocht. Alle opbrengsten gaan naar het onderhoud van de kerk.

Vanwege Fase West, het grote restauratie- en verduurzamingsproject, moet de Stevenskerk grondig worden opgeruimd. De Noorder- en Zuiderkapel worden opnieuw ingericht; hieruit komen onder andere tegels en een spiltrap die geveild zullen worden. Tijdens de veilingdag op 28 mei zullen er meer objecten uit de kerk verkocht worden, waaronder oude kerklampen, schilderijen en vintage clichés/drukplaatjes.  

Een unieke kans dus om een aandenken uit de Stevenskerk in huis te halen en om tegelijkertijd bij te dragen aan het onderhoud van het icoon van Nijmegen. 

Uniek: veiling trap uit de Stevenskerk 

Het pronkstuk van de veiling is de eikenhouten trap die leidde naar het Clerinx-orgel in de Noorderkapel. De wand en het orgel worden weggehaald om plaats te maken voor een glazen wand. 

Opbrengsten gaan naar onderhoud  

Alle opbrengsten van de veilig en verkoop van de objecten gaan direct naar het onderhoud van de kerk.  

Fase West: renovatie Stevenskerk 

Vorig voorjaar gaf Stichting Stevenskerk Van Hoogevest Architecten de opdracht voor een verdere uitwerking van de tweede fase van het Masterplan, `Fase West’ geheten. Het betreft de restauratie en herinrichting van de Noorder-en Zuiderkapel (inclusief nieuwe vloerverwarming en duurzame verlichting), de restauratie van de orgelhal, het vervangen van de oude cv-ketels door duurzame hr-ketels, een nieuwe publiekspresentatie en een make-over van de entree met een nieuwe ontvangstbalie en een museumwinkel. Met deze projecten wil de stichting de Stevenskerk aanpassen aan de nieuwe behoeften en voorwaarden op het gebied van duurzaamheid en toegankelijkheid.


Dit bericht delen:

Advertenties